Puheenaihe

Murtovaras iskee todennäköisimmin perjantaina kello 12 – käytössä röyhkeitä keinoja

Mediakuva / Verisure Oy

Tänä vuonna tehdyistä yli 1 800 asuntomurrosta lähes puolet on tehty päiväsaikaan asukkaiden ollessa usein töissä tai koulussa, selviää Verisure Oy:n julkaisemista Poliisiammattikorkeakoulun tilastoista.

Suurin todennäköisyys joutua asuntomurron kohteeksi on perjantaisin kello 12–15.

Varkaat iskevät myös öisin: noin 25 prosenttia asuntomurroista tehdään yön hämärässä iltayhdeksän ja aamukuuden välillä.

– Murtovarkaat pyrkivät tekemään murrot silloin, kun ketään ei ole kotona, mutta on myös tapauksia, joissa väki on ollut nukkumassa huoneissaan, poliisitarkastaja Tommi Reen Poliisihallituksesta kertoo.

Murrot jakaantuvat perjantaita lukuunottamatta tasaisesti eri viikonpäiville. Perjantaisin tehdään noin 20 prosenttia kaikista asuntomurroista. 

Poliisitarkastajan mukaan murtovarkaat tarkkailevat pientalokohteita usein päiviä etukäteen tarkistaakseen, milloin asukkaat ovat poissa kotoa tai ovatko he lomalla.

– Varkaat asettavat esimerkiksi pienen esineen oven ja karmin väliin ja käyvät myöhemmin tarkastamassa, onko se pudonnut, Reen kuvailee yhtä murtovarkaiden taktiikkaa.

Kerrostaloasuntoihin saatetaan puolestaan yrittää murtautua kokeilemalla. Soitetaan ovikelloa ja jos kukaan ei avaa, tiirikoidaan ovi auki.

Verisuren mukaan asuntoihin isketään usein röyhkeästi. Asukkaat saattavat olla esimerkiksi takapihalla viettämässä aikaa, ja murtovarkaat menevät samaan aikaan etuovesta sisään.

Yleisin kulkureitti pientaloon on yrityksen katseilta suojassa oleva takaovi, joka on etuovea heikommin suojattu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat