Viikko

Satutäti Marjo-Kaisu, miksi aikuinen tarvitsee satuja?

KYSYTTYÄ Järvenpään kirjastossa sukelletaan satumaailmaan.

Valkoisen kissan kinja - satuja aikuisille -kirjan (Readme.fi 2016) kirjoittaja Marjo-Kaisu Niinikoski pitää aikuisille satutunteja Järvenpään kirjastossa.

Caius Anders Bruun

Mitä aikuisten satutunnilla tapahtuu? Istutaan ringissä lattialla ja kuunnellaan tarinaa, joka alkaa olipa kerran…?

– Aikuisten satutunnilla sukelletaan satutädin johdolla satujen lumoavaan maailmaan. Aikuisten satutunti on satumeditaatiota, jossa ei tarvitse vääntää itseään vaikeisiin asentoihin. Riittää, kun istuu vaikkapa tuolilla. Ja on avoin mieli ja kyky hiljentyä.

Miten hyvä satu päättyy?

– Onnellisesti. Ja ennen kaikkea siten, että se jättää lukijalle tai kuulijalle tunteen siitä, että satu liikautti jotakin hänen sisällään.

Miksi aikuiset tarvitsevat satuja?

– Samasta syystä kuin lapsetkin. Sadut ovat siltoja maailmoihin, joissa kaikki on mahdollista. Sadut hoitavat mieltä ja aktivoivat luovaa ajattelua. Niissä kaikki tunteet ovat sallittuja. Satujen kautta aikuisten on helpompi ottaa vastaan myös syvempää elämänfilosofiaa, jota valkoinen kissa kernaasti tarjoilee. Sadut kutsuvat myös esiin leikkimielisyyttä. Ja hei aikuisten oikeesti: kuka nyt ei haluaisi leikkiä?

Kenen toivot tulevan seuraavalle satutunnillesi?

– Sinun. Ja kaikkien aikuisten, jotka haluavat hengähtää ja inspiroitua arjen keskellä. Eikä maksa mittään! Tervetuloa!

Miten sinusta tuli satutäti?

– Tarkkailemalla elämää. Elämällä sitä. Ja kirjoittamalla siitä. Minulla on vilkas mielikuvitus, ja olen myös hieman lapsenmielinen, joten minun on helpointa ilmaista itseäni satujen kautta.

Valkoinen on selvästi suosikkivärisi kissan turkissa. Onko se lempivärisi muutenkin? Nautitko valkeasta talvimaisemasta?

– Rakastan kaikkia värejä. Ja kaikenvärisiä kissoja. Ihailen puuterilumen leijailua maahan. Talvinen lumimaisemahan on jo itsessään satu.

Voiko valkoisen kissan kanssa tanssia Mustan kissan tangon?

– Ehdottomasti. Kotonani on valkoinen ja musta kissa. Ne tanssivat yhdessä välillä aika rajua mustavalkoista tangoa.

Aikuisten satutunti, Järvenpään kirjasto, Tyyni Tuulio -sali (Kirjastokatu 8).Ma 16.1.2017 klo 18.00 Satutäti Marjo-Kaisu Niinikoski johdattaa sinut omaan sisäiseen satumaailmaasi.Satutädin nettisivut: www.valkoinenkissa.com

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat