Paikallisurheilu

Superlupaus Anssi Suhonen Bundesliiga-seuraan

JäPS-kasvatti Anssi Suhonen siirtyy Bundesliiga-seura Hamburger SV:n riveihin.

Anssi Suhonen (numero 8) teki sopimuksen Saksan pääsarjaseura HSV:n kanssa.

Mikko Mannonen

KESKI–UUSIMAA | Järvenpään Palloseuran oma kasvatti Anssi Suhonen, 16, on yksi suomalaisen jalkapalloilun kirkkaimmista tulevaisuuden lupauksista. Suomen alle 17-vuotiaiden poikien maajoukkueen tähtipelaaja ja keskikentän moottori omaa erinomaisen pelikäsityksen, syöttötaidon ja laukaisutekniikan. Poikkeuksellisen lahjakkuuden pelintekotaidoista nauttii neljä seuraavaa vuotta Bundesliiga-seura Hamburger SV ja sen akatemia.

Pallotaituri pelasi JäPSin riveissä kuusi ja puoli vuotta ennen siirtymistään arvostetun Käpylän Pallon juniorimyllyyn.

– Meillä oli kova ryhmä silloin kasassa 2000-syntyneiden joukkueessa ja Anssi oli vuoden muita nuorempi. Aika nopeasti Anssista huomasi lahjakkuuden ja poikkeukselliset taidot. Hän oli todella helppo valmennettava ja kuulevainen nuorukainen. Anssista huokui ja huokuu edelleen kova halu kehittyä, pelirohkeaa talenttia junioreissa valmentanut JäPSin urheilutoimenjohtaja Mikko Hiltunen kertoo.

Taitavalla Suhosella on hyvät mahdollisuudet nousta neljän vuoden sisällä HSV:n edustusjoukkueeseen. Seuran akatemiassa pelaa myös toinenkin suomalaislupaus Tobias Fagerström.

Anssi Suhonen

Syntynyt: 14.1. 2001

Seura: Hamburger SV.

Pelipaikka: keskikenttä.

Aikaisemmat seurat: JäPS ja KäPa

Saavutuksia: C15-poikien Kai Pahlman -turnauksen voitto ja paras pelaaja, Helsingin piirin paras pelaaja 2016, B-poikien Suomen mestari 2016.

Muuta: Iski viime kaudella KäPan B-pojille 21 ottelussa kolme maalia. Teki viime kaudella yhden Suomi-futiksen komeimmista maaleista, kun hän latasi voimalla Minihuuhkajille PM-turnauksessa reilusta 20 metristä voitto-osuman ylänurkkaan Tanskaa vastaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat