Puheenaihe

Uuden äitiyspakkauksen jako viivästyy – syynä vauvojen määrän romahdus

Vuoden 2017 alkupuolella syntyneet vauvat saavat vielä kelliä viime vuoden äitiyspakkauksen tuotteissa. Kuvan vauvalla on yllään vuoden 2016 äitiyspakkauksen vaatteet.

Kela / Annika Söderblom

Uutta äitiyspakkausta aletaan jakaa aikaisintaan huhtikuun loppupuolella 2017, kertoo Kela. Syynä tavallista myöhäisempään ajankohtaan on vauvojen määrän pienentyminen viime vuonna, minkä takia vuoden 2016 äitiyspakkauksia on yhä jakamatta.

Uusia pakkauksia aletaan Kelan mukaan jakaa vasta, kun vanhat on jaettu loppuun. Kela perustelee ratkaisua ekologisilla syillä. Pakkauksia ei haluta tuhlata.

Syntyvyys on Suomessa romahtanut historiallisen alas, ja viime vuonna oltiin jo 1860-luvun nälkävuosien tasolla.

Viime vuonna äitiyspakkauksia jaettiin noin 2 400 kappaletta vähemmän kuin edellisvuonna.

Lue myös: Tällainen on äitiyspakkaus 2017

Äitiyspakkaus täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Vuoden 2017 pakkauksen uutuustuotteita ovat asiakkaiden toivomat collegehaalari ja unipussi, kertoo Kela.

Uuden äitiyspakkauksen sisältö julkaistiin tiistaina. Pakkausta on jälleen kehitetty palautteen pohjalta. Ensimmäistä kertaa mukana on yöpukuna toimiva, alhaalta napitettava unipussi. 

Toinen uutuustuote on kevyt, vetoketjullinen collegehaalari, jossa on hauska eläinkuosi. 

Myös liukuvoide palaa pakkaukseen. Edellisen kerran se oli mukana 2010.

Kaiken kaikkiaan äitiyspakkauksessa on 53 tuotetta. Vaatteissa on paljon pirteitä kuoseja, mutta myös neutraaleja ja helposti yhdisteltäviä värejä. Käytännöllisiä puolipotkuhousuja on nyt suosittu potkupukujen sijaan. 

Ensi vuonna äitiyspakkaus uudistuu Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Kela etsii äitiyspakkauksen vuodelaatikolle uutta kuvitusta kilpailussa, johon on kutsuttu nuoria suunnittelijoita ja kuvittajaopiskelijoita eri puolilta Suomea. 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat