Paikalliset

Valvontamaksun voi saada anteeksi – Nikkarinkruunun toimitusjohtaja kertoo, miksi ParkkiPate otettiin valvomaan pysäköintiä

Nikkarinkruunun toimitusjohtaja Ilkka Lahdenperä sanoo, että tällaisella merkillä parkkipaikalla kerrotaan ParkkiPaten valvonnasta.

Ilkka Lahdenperä

KERAVA | Keski-Uusimaa kertoi 12.4. ParkkiPaten ja Nikkarinkruunun asukkaan välisestä kiistasta. ParkkiPate Oy hakee oikeudessa asukkaalta 2 700 euroa muun muassa valvontamaksuja ja korkosaatavia.

Asukas katsoo, ettei ole velvollinen käyttämään pysäköintitunnusta, koska on vuokrannut pysäköintipaikan, ja se on merkitty selkeästi.

Keravan kaupungin Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu teki ParkkiPaten kanssa sopimuksen kiinteistöjensä pysäköinninvalvonnasta vuonna 2014.

Toimitusjohtaja Ilkka Lahdenperä, minkä takia ParkkiPate haluttiin valvomaan pysäköintiä?

– Meille tuli paljon palautetta asukkailta, että ajoneuvoja on pysäköity pelastusteille, ja lisäksi oli luvatonta pysäköintiä paljon, esimerkiksi toinen asukas tai vieras pysäköi asukkaan vuokraamalle paikalle. Silloin ongelmaa käsiteltiin useasti myös asukashallituksessa, ja myös heidän hyväksyntänsä saatiin ongelman ratkaisemiseksi ulkopuolisella pysäköinninvalvonnalla.

– Keravan pysäköinninvalvonnalla ei ollut mahdollisuuksia suorittaa valvontaa siinä laajuudessa kuin oli tarve. Suurin tarve oli ja on iltaisin sekä viikonloppuisin.

Miten asukkaita ohjeistetaan pysäköinnistä?

– Asukkaita informoitiin kun pysäköinninvalvonta aloitettiin. Uusille asukkaille kerrotaan pysäköinninvalvonnasta vuokrasopimuksen teon yhteydessä, ja mikäli he vuokraavat autopaikan, saavat he samalla lupatunnuksen.

Onko autopaikan vuokranneille asukkaille annettu ensimmäinen pysäköintiluvan unohdus anteeksi?

– Pysäköintivalvontamaksuja on peruttu, jos lupatunnus on unohtunut tai ei ole ollut näkyvissä, useammankin kerran samalta asukkaalta. Mutta jos asukas tietoisesti jättää lupatunnuksen laittamatta näkyviin, niin emme ole peruneet.

– ParkkiPate kuvaa aina perusteen valvontamaksulle ja toimittaa sen meille tarvittaessa.

Ilmoitetaanko ParkkiPaten valvonnasta jollakin tavalla jokaisella parkkipaikalla?

– Kyllä siellä on liikennemerkki, jossa kerrotaan valvonnasta. Jonkun verran liikennemerkkejä kohtaan on ollut ilkivaltaa.

Alussa ihmiset antoivat paljon kriittistä palautetta ParkkiPaten toiminnasta. Onko palautetta tullut enää sen jälkeen?

– Alussa palautetta tuli paljon, koska lupatunnusta ei muistettu laittaa näkyviin.

– Palautetta tulee, jos lupatunnus on jäänyt laittamatta ja asukas saa valvontamaksun, mutta jos vuokrasopimus autopaikasta on kunnossa, niin valvontamaksu perutaan.

– Myös laiton pysäköinti pelastusteille on vähentynyt merkittävästi ja autopaikkojen vuokrausaste on noussut, eli niin sanotut vapaamatkustajat ovat jääneet pois, ja tasapuolisuus asukkaiden osalta on toteutunut, eli käyttäjät maksavat autopaikoista.

Tällaisessa tapauksessa, jossa kiista asukkaan ja ParkkiPaten välillä kärjistyy näin paljon, niin oletteko olleet keskusteluissa mukana tai pyrkineet sovittelemaan tilannetta?

– Pyydettäessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

ParkkiPate lähti käräjille: Tuleeko asukkaalle 2 700 euron lasku oman parkkiruudun käytöstä?12.4.2017 09.15
Parkkipate mokasi Järvenpäässä – asukas tyrmistyi1.3.2016 05.00
Parkkipate ei ole vienyt riitoja käräjille20.10.2012 21.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat