Minne mennä

Miten vesillä ollaan ja voi olla? Nyt on oppia tarjolla

Lauantaina Järvenpään uimahallissa ammattitaitoiset opastavat vesillä liikkumista.

Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma valtaa Järvenpään uimahallin lauantaina 6.5 kello 13-16.

Kari Kuukka

JÄRVENPÄÄ | Supersuosittu Vesisankarit-tapahtuma valtaa Järvenpään uimahallin lauantaina 6.5. kello 13–16. Ammattitaitoiset ohjaajat opastavat vesillä liikkumisen taitoja uintilipun hinnalla. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin!

Järvenpään Uintiklubin vesitaitavuusradalla toimii vesi opettajana. Uintiklubissa opitaan pukemaan pelastusliivit oikeaoppisesti, harjoitellaan kaverin pelastamista vedestä apuvälineellä ja kokeillaan melontaa kokeneiden ohjaajien opissa, kun Tuus-Melojien koskikajakeilla.

Kevään aikana Koululiikuntaliiton koordinoimia Vesisankarit -tapahtumat on suunnattu koululuokille, mutta Järvenpäässä tapahtuma on kohdennettu perheille.

Vesillä liikkumisen tärkeitä taitoja voi harjoitella monipuolisesti ja turvallisesti.

Tuhansien vesistöjen Suomessa uimataito sekä erilaiset vesillä liikkumistaidot ovat kansalaistaitoja, jotka jokaisen Suomessa asuvan tulisi osata.

Viime kädessä vastuu lasten vesitaidoista on kodeilla, mutta lasten uimaan oppiminen ja uimataidon kehittyminen vaativat yhteistyötä.

Koulujen uimaopetus tavoittaa myös ne lapset, joilla eri syistä ei ole mahdollisuutta käydä vapaa-ajalla uimassa ja oppia uimaan

– Uimaan oppii ainoastaan vedessä, mutta vesillä liikkumisen tärkeitä taitoja voi harjoitella monipuolisesti ja turvallisesti eri ympäristöissä kaikkina vuodenaikoina. Järvenpään tapahtuma tarjoaa vanhemmille mahdollisuuden saada ammattilaisten vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun lapsen kanssa”, iloitsee Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

Järvenpään Vesisankareita ovat tekemässä Järvenpään kaupungin liikuntapalvelut, Järvenpään Uintiklubi, Järvenpään Vanhempainverkosto, Koululiikuntaliitto, Liikkuva Koulu Järvenpäässä-hanke, Tuus-Melojat ja Vanhempainliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat