Näin hurmaat deittisi piknikillä

– Pienillä erikoisuuksilla voi jäädä treffikumppanin mieleen, neuvoo Anna Uusiheimala.

Sauvo Jylhä

Anna Uusiheimala toivottaa tervetulleeksi Jannen piknikille niin sinkut kuin kaveria mielivät.

Sauvo Jylhä

Deittisirkuksen järvenpääläinen yrittäjä Anna Uusiheimala on mukana yrityksensä kanssa Jannen piknikillä 12.8., kun Järvenpään kävelykadulle katetaan 150 piknik-pöytää. Sinkut ja uusia tuttavuuksia haluavat ovat tervetulleita Deittisirkuksen pöytään nyyttärimeiningillä.

– Tarkoitus on järjestää pientä ohjelmaa myös, niin saadaan tunnelma vapautettua. Ja pöydästä voi etsiä myös kaveria. Merkitsemme jollakin tavalla sen, onko etsimässä seuraa romanttisessa mielessä vai kaveripohjalta.

Elokuisen piknikin innoittamana Uusiheimala tuunasi pari reseptiä piknik-treffeille. Hän teki suolaisen ja makean piirakan. Niiden kuplivaksi seuraksi hän valitsi mojito-juoman.

– Shampanja tai kuohuviini ovat liian arvattavia, siksi en tarjonnut niitä. Ei myöskään kannata tarjoilla liian alkoholipitoista juomaa, jotta homma ei heti lähde lapasesta, hän nauraa.

Uusiheimala on sitä mieltä, että treffeille kannattaa aina panostaa.

– Tarjottavat kannattaa tehdä itse. Siten näytät, että olet nähnyt vaivaa treffien eteen ja olet halunnut tehdä jotain toista varten.

Muuten kannattaa olla rento ja vaikka jotain puuttuisi eväskorista, niin aina voi soveltaa. Uusiheimala unohti kuvauspäivänä kahvikupit, joten höyryävä kuuma kahvi juotiin kuohuviinilaseista paremman puutteessa. Pienillä asioilla voi jäädä treffikumppanin mieleen.

– Kannattaa olla rento. Äläkä koskaan vähättele tarjottaviasi, sillä silloin toinen alkaa ajatella, että niissä on oikeasti jotain vikaa, vaikkei olisikaan. Kun esittää asian positiivisesti, se myös vaikuttaa siltä. Se on psykologinen juttu.

Paikka piknikille kannattaa valita sen mukaan, millaisen vaikutuksen haluaa treffikumppaniin tehdä.

– Jos on ihan lääpällään ja haluaa olla rauhassa kaksin, kannattaa hakeutua syrjemmälle. Treffipari voi kävellen yhdessä etsiä ja päättää molempia miellyttävän paikan.

Jos taas ei yhtään tunne treffikumppania ja pelkää kiusallisia hiljaisia hetkiä, voi valita paikan, josta voi seurata elämää ympärillä.

– Sitten voi vaikka tekosyyn varjolla kipaista karkuun, jos tuntuu, ettei halua treffiseuraansa enää koskaan tavata.

Jannen piknik la 12.8. klo 11–15 Järvenpään kävelykadulla. Piknik aloittaa kaupungin Suomi 100 -juhlan Jannella ja torilla.
Satu Jalo