Seurakuntien juhannusjuhlissa pääsee saunaan ja kokon ääreen

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien juhannusjuhlia vietetään seurakuntien leirikeskuksissa.

Markku Pihlaja

JUHANNUS Leirikeskuksissa juhlitaan veden äärellä.

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien juhannusjuhlia vietetään juhannusaattona 23.6. leirikeskuksissa veden äärellä. Juhliin järjestään kuljetus.

Seurakuntien juhannus on tarkoitettu koko perheelle ja kaikenikäisille. Illan ohjelma on perinteikäs saunoineen, lipunnostoineen, leikkeineen, yhteislauluineen ja kokkoineen. Myös hiljentymiseen on mahdollisuus.

Käteistä ja tasarahaa kannattaa varata mukaan kuljetusta ja syötävää varten.

Järvenpään seurakunnan juhannusjuhla on klo 19–21 Leiriniemessä Keravanjärven rannalla (Kalarannantie 3, Ohkola). Juhannussauna lämpiää klo 16.30–18.30. Juhla alkaa klo 19 lipunnostolla. Mukana on Jani Uhlenius haitareineen. Ohjelmassa on yhteislauluja, juhannuskokon sytytys, visailuja, makkaranpaistoa ja illan päätteeksi hartaushetki. Kahviosta saa ostaa kahvia ja makkaraa.

Saunabussi lähtee klo 15.30 Järvenpään kirkon alaparkkipaikalta ja kiertää Jampan seurakuntakodin kautta. Bussi juhlaan lähtee klo 18 samasta paikasta ja ajaa sekin Jampan kautta. Meno-paluu maksaa 3 €, alle 12-v. maksutta.

Keravan seurakunnan juhlaa vietetään klo 18–22 seurakunnan leirikeskuksessa Nuottakodossa (Järventaustantie 220 B, Tervalampi). Ohjelmassa on lipunnosto klo 18, kahvit, pientä ohjelmaa ja yhteislauluja, saunomista, makkaraa, juhannuskokko ja mahdollisuus hiljentyä.

Retken hinta (sis. matkat ja tarjoilun) on aikuisilta 15 € ja lapsilta (4–12 v.) 5 €. Lapsiperheiltä maksu on enintään 40 €. Maksu kerätään bussissa. Omilla autoilla tulevilta on tarjoilumaksu 10/2 €, lapsiperheiltä enintään 25 €. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Mukaan pääsevät kaikki, jotka mahtuvat istumaan busseihin.

Tuusulan seurakunnan juhla järjestetään Rusutjärven leirikodilla klo 19–20.30 (Hämeentie 44). Juhannussaunaan pääsee klo 16–19, lippu nostetaan klo 18 ja kokko sytytetään klo 19.30. Omat makkarat mukaan. Maksua vastaan on tarjolla juhannuskahvit, vohveleita ja arpoja. Lapsille on polkuautorata, ilmakivääriammuntaa ja keppihevosrata. Kuljetus Jokelasta, Kellokoskelta, Hyrylästä ja Riihikalliosta, hinta 5 €, varaa kyytipaikka p. 040 706 8706.

Lisätietoa seurakuntien verkkosivuilta ja lehti-ilmoituksista.