LIVE kello 12: Saako Juha Sipilän tynkähallitus luottamuksen? Eduskunnassa kiivas keskustelu

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Johanna Erjonsalo

Eduskunnan täysistunnossa on luvassa tänään kiivas keskustelu, kun hallitus antaa tiedonannon hallituspohjan muutoksesta. Hallitus on varautunut luottamusäänestykseen.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen pohja kutistui viime viikolla 106 kansanedustajaan, kun perussuomalaisista irtosi 20 edustajan Uusi vaihtoehto -ryhmä.

Hallituksen mukaan perussuomalaisten hajoaminen ei tuo muutoksia hallitustyöskentelyyn tai ministereihin. Hallitus aikoo jatkaa toimintaansa keskustan, kokoomuksen ja Uuden vaihtoehdon koalitiona 2015 sovitun hallitusohjelman mukaisesti.

Oppositiopuolueet kyseenalaistivat jo viime viikolla hallituksen luottamuksen äänestäjien silmissä.

Pääoppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi puolueensa Demokraatti-lehdessä, että viime viikon dramaattiset vaiheet halutaan selvittää perin pohjin.

Juha Sipilää, Petteri Orpoa (kok.) ja Timo Soinia (uv.) on syytetty "likaisen diilin" tekemisestä myös hallituspuolue kokoomuksen sisältä. Kritiikkiä menettelytavoista antoi viikonloppuna kansanedustaja Hjallis Harkimo (kok.).

Mielenkiintoista on nähdä myös, miten Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja Simon Elo vastaa perussuomalaisten ryhmästä tulevaan kritiikkiin.
Peräti 10 perussuomalaisten kansanedustajaa on varannut puheenvuoron täysistuntoon.

Uusi vaihtoehto -ryhmästä puheenvuoron on varannut Elon lisäksi Kimmo Kivelä ja Vesa-Matti Saarakkala.

Myös vihreiden viikonloppuna valittu uusi puheenjohtaja Touko Aalto pääsee nyt ensi kertaa ääneen uudessa roolissaan.

Täysistunto alkaa kello 12 ja sitä voi seurata suorana Etelä-Suomen Median lehtien verkkosivuilta (alla olevalta videolta). Mikäli video ei näy selaimessasi, pääset lähetykseen täältä.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän mikko.valimaa@media.fi kuva
Mikko Välimaa