Monessa perheessä on pelätty tätä: klovnit tekivät paluun – Kaksi havaintoa Keski-Uudeltamaalta

Nämä klovnit kuvattiin viime syksynä Lahelassa.

arkisto/Lukijan kuva

Klovneja on nähty Tuusulassa ja Järvenpäässä.

KESKI-UUSIMAA | Viime syksynä niin lapsia kuin aikuisiakin pelottanut klovni-ilmiö on ilmeisesti tekemässä paluun.

Järvenpään Saunakalliossa asuva Sari Kostiainen oli tiistai-iltana palaamassa hieman ennen kymmentä juna-asemalta kotiinsa.

– Alikulussa näin yhden klovnin, hän kertoo.

Kostiainen pelästyi kunnolla.

– Niistähän on ollut kauheita juttuja, että klovnit voivat tehdä ihan mitä vaan.

Kostiainen lähti vauhdilla toiseen suuntaan.

– Joku ehdotti, että olisit ottanut kuvan, mutta ei siinä käynyt mielessä jäädä odottelemaan. En myöskään ymmärtänyt soittaa poliisille.

Hän kuitenkin päätti varoittaa ihmisiä Järvenpään Facebook-ryhmässä.

Keski-Uusimaalle hän kuvaa klovnia aikuisen kokoiseksi.

– Hirveää, jos niitä alkaa ilmestyä joka paikkaan. Pimeän turvin on niin hyvä tehdä kaikkea, Kostiainen huokaa.

Häntä harmittaakin se, että jos alikulusta lähtee Jamppaan päin, niin metsän läpi kulkevalla kävelytiellä ei ole minkäänlaisia valoja.

Pelästymisestä huolimatta Kostiainen kertoo, että uskaltaa liikkua alueella jatkossakin.

– Tietysti vähän on varuillaan, mutta enemmän mietityttää se, jos tilanteeseen osuu lapsi tai ihminen, jolla on vaikka sydänvika. Siinähän saattaa saada ihan sydänkohtauksen.

Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan, että poliisin tietoon on tullut klovni-havainto maanantailta, jolloin klovni oli nähty Tuusulassa Mikkolan koululla.

Klovni-ilmiö alkoi viime syksynä ympäri maailmaa. Klovnit pelottelivat myös Keski-Uudenmaan alueella ohikulkijoita muun muassa pesäpallomailat käsissään.

Tuolloin poliisi pyysi teini-ikäisten vanhempia puuttumaan asiaan, mikäli pelleilystä on puhetta tai sellaista suunnitellaan (K-U 20.10.2016). Rikosrekisteriä ei kannata hankkia vitsin takia.

Poliisi neuvoi soittamaan epäilyttävistä klovni-, pelle- tai vastaavista naamioituneista pelotteluteoista hätänumeroon 112 ja ottamaan mahdollisemman paljon tuntomerkkejä ylös, myös mahdollisista ajoneuvoista.

Saattaa olla, että tällä kertaa klovni-ilmiön nosti pinnalle juuri ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen Se-kauhuelokuva, jossa on vaarallinen klovni nimeltä Pennywise.

Käyttäjän anne.koski@media.fi kuva
Anne Koski