Viikko

Toimittajalta: Krapin Paja on kuin lämmin pesä

Tuli vihdoinkin käytyä keikalla Krapin Pajassa. Monta kertaa on pitänyt. Olin kuullut paikasta etukäteen pelkkää hyvää. Tai jos jotakin huonoa, niin vain sen, että tila tahtoo jäädä pieneksi, kun lavalle nousee vetovoimainen bändi tai artisti.

Kun halutaan intiimi ja mutkaton esiintymistila, ei kannata rakentaa hehtaarihallia. Pajan suunnittelussa on pitäydytty kohtuudessa ja se palkitsee asiakkaat kotoisuudella ja tunnelmallisuudella. Hyvään meininkiin päästään tarvittaessa vähemmälläkin yleisöllä.

Esiintymisareenana Paja on paljon enemmän kuin mitä se antaa ulkoapäin odottaa. Luvassa oli kaikin puolin positiivinen yllätys, kun keskiviikkona astelin sinne työkavereiden kanssa Jonna Tervomaata kuuntelemaan.

Vastaanotto oli heti ovella lämmin. Pajan henkilökunta opasti kuulijat pöytiin ja kertoi samalla pikaisesti talon tavat. Sitä tunsi itsensä ihan tervetulleeksi.

Ja mitä teki Tervomaa. Veti ilmiömäisen bändinsä kanssa huikean keikan. Pöytäseurueessani huokailtiin.

Tervomaa on aina osannut laulaa, mutta nyt hänen äänessään oli uutta rosoa ja voimaa. Siitä kiitos kuulunee uusimman levyn tuottajalle, amerikkalaiselle Ken Stringfellow'lle, joka on saanut naisesta irti ennenkuulumattomia tehoja. Tervomaan musiikkiin on tullut mahtipontisuutta ja rohkeutta.

Aikaisemmin lähinnä vain sanoittajana kunnostautunut Tervomaa kuulosti Pajassa innostuneelta ja vapautuneelta. Ehkä siksi, että hän on ensimmäistä kertaa urallaan säveltänyt itse levynsä kaikki biisit. Pitkäaikainen haave on käynyt toteen.

Hänen levyilleen ominaisesta melankoliasta ei keikalla ollut tietoakaan. Laulaja-lauluntekijäkin nautti selvästi illan tunnelmasta ja kiitteli henkilökunnan vieraanvaraisuutta. Täydellinen ilta lämpimässä pesässä.

Satu Jalo

Kirjoittaja on Viikkouutisten tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat