Viikko

SM-karaoken voitto tuplana Järvenpäähän – Katja Felin ja Miska Timonen haluavat musiikkitaivaan tähdiksi

Katja Felin ja Miska Timonen haluaisivat elättää itsensä laulamisella, mutta he toteavat samaan hengenvetoon, että se vaatisi taidon lisäksi melkoista tuuria. Järvenpäässä he käyvät laulamassa karaokea mielellään McArthur Irish Bar -ravintolassa, jossa heidät kuvattiin.

Benjamin Hautala

”Mitä sä Katja täällä teet” on kommentti, jonka järvenpääläinen 26-vuotias Katja Felin kuulee usein laulettuaan karaokea kuppilassa. Sillä tarkoitetaan, että Katjan pitäisi esiintyä ihan toisenlaisilla areenoilla.

– Ajatellaan, että karaoken laulaminen on jotenkin helppoa. Ei se ole, vaikka taustat tulee nauhalta ja edessä on sanat, joista voi laulaa. Sopii yrittää itse, Katja lataa.

Kuulijat olettavat myös, että laulajaksi ryhtyminen kävisi noin vain.

– Ei riitä, että osaa laulaa. Tarvitaan myös hyvää tuuria ja kontakteja, joiden kanssa pääsee tekemään musiikkia, Katja sanoo.

Kuukausi sitten Helsingistä Järvenpäähän muuttanut 23-vuotias Miska Timonen nyökyttelee vieressä.

– Tai sitten, jos olisi oikein paljon rahaa, voisi ostaa hyvien tuottajien palveluja ja päästä tekemään omaa musiikkia, hän sanoo.

Muun muassa The Voice of Finlandissa pari kertaa mukana ollut Katja voitti karaoken SM-kilpailun naisten sarjan ensiyrittämällä.

– Se oli todella kova kisa ja jälkeenpäin meinasi iskeä kisaväsymys. Kisassa kiinnitettiin huomiota esiintymisen lisäksi myös ulkonäköön. Sanat on hyvä osata kokonaan ulkoa, ettei niitä tarvitse laulaessa katsoa lainkaan, Katja kertoo.

Laulajan kivikkoinen tie kiinnostaa molempia. Katja on käynyt laulutunneilla jo kahdeksan vuotta ja muutaman vuoden ajan panostanut tosissaan laulamiseen.

Hän fanittaa Popedaa.

– Haluaisin esiintymiselläni saada aikaan samanlaisen fiiliksen kuin Pate Mustajärvi ja muu bändi saa. Heissä on karismaa ja he ovat mahtavia esiintyjiä.

Katjan suosikkilaulajiin kuuluvat esimerkiksi Johanna Kurkela, Erin ja Anna Puu. Oma bändi on tavoitteena ja hän haluaisi esittää suomenkielistä poprockia.

Viime vuoden lopulla näki päivänvalon Katjan ensimmäinen, Spotifyssä julkaistu single Unelmat.

– Siinä on ripaus Haloo Helsinkiä ja Kaija Koota. Pääsin äänittämään oman singlen palkintona UKC-laulukilpailun voitosta Arttu Wiskarin Mökkitie Recordsilla.

Vasta monta vuotta Dingo-huuman jälkeen syntynyt Miska on vannoutunut Neumann-fani.

– Dingon biisit vain ovat niin hyviä. Tykkään siitä meiningistä, mitä Dingo aikoinaan sai aikaan.

Miska oli keväällä jo oululaisessa äänitysstudiossa Neumannin kanssa, mutta yhteistyön tulos ei tule koskaan näkemään päivänvaloa.

– Meidän oli tarkoitus tehdä yhdessä biisi, mutta emme päässeet lopputuloksesta yhteisymmärrykseen. Mutta ehkä vielä joskus saamme yhteisen kappaleen tehtyä.

Miska on kulkenut nuoresta pojasta saakka rap-muusikoiden keikoilla tuplaajana ja keikka-dj:nä.

Hän haluaisi esittää melodista räppiä ja ihailee esimerkiksi Cheekiä ja Haloo Helsinkiä.

– Siinä on kaksi hyvää esimerkkiä, jotka parantaneet suoritustaan levy levyltä. Pidän myös Snoopy Dogista ja Eminemistä.

Miehen tavoitteet ovat korkealla.

– Ehkä kehitän vielä ihan oman musiikkigenren. Mutta se vaatisi hyviä tuottajia ja studiosessioita, sillä parhaat ideat syntyvät siellä.

Karaokekisat

Katja Felin esitti karaoken SM-finaalissa biisit Vapaus käteen jää, Olet mulle se ja Minä olen muistanut.

Miska Timosen biisit olivat Sinä olet minun, Hukun ja Teit meistä kauniin.

Tänä viikonloppuna Katja osallistuu karaoken maailmanmestaruuskilpailun Suomen finaaliin Helsingissä. Hän esittää kappaleet Titanium, If I were a boy ja Chandelier. Maailman finaali järjestetään marraskuussa Helsingissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat