Puheenaihe

Talvisodan muistomerkki paljastetaan pian Helsingissä – "Yleisön varauduttava turvatarkastukseen"

Talvisodan muistomerkin on suunnitellut kuvanveistäjä Pekka Kauhanen. Monumentti paljastetaan 30. marraskuuta. – Havainnekuva.

ESM arkisto

Talvisodan kansallinen muistomerkki paljastetaan yleisölle Helsingin Kasarmitorilla talvisodan syttymispäivänä 30. marraskuuta.

Teoksen on suunnitellut espoolainen kuvanveistäjä Pekka Kauhanen. Muistomerkkihankkeen alullepanija on Talvisotayhdistys. Hankkeen suojelijana toimii presidentti Martti Ahtisaari. Teos on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta ja Suomen syntymäpäiväviikon juhlintaa.

Talvisota on ollut Suomen historian keskeisiä käännekohtia. Sillä oli ratkaiseva merkitys itsenäisyyden säilyttämiselle ja kansan yhtenäisyyden rakentumiselle. Muistomerkin paljastaminen on osa sotiemme veteraanien, muiden sotaponnisteluihin osallistuneiden ja sodan ajan seurauksista kärsineiden muistamista ja arvostamista Suomen itsenäisyyden juhlavuonna.

Muistomerkin paljastustilaisuuden järjestää opetus- ja kulttuuriministeriön asettama Talvisodan muistomerkkitoimikunta.

Muistomerkkitoimikunnassa ovat ministeriön lisäksi edustettuina valtioneuvoston kanslia, puolustusministeriö, Pääesikunta, Helsingin kaupunki, Talvisotayhdistys ry sekä veteraanijärjestöt.

Tilaisuus on yleisölle avoin. Yleisöä pyydetään saapumaan paikalle viimeistään 15 minuuttia ennen tilaisuuden alkua kello 16.45 sekä varautumaan turvatarkastukseen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat