Viikko

Tangoprinsessan ohjelmistossa on myös hengellinen tango

Jaana Pölläsen konsertti kuullaan Järvenpäässä sunnuntaina. Säestäjänä toimii Ville Uusitalo.

Jari Hakola

Jaana Pöllänen valittiin Tangomarkkinoiden prinsessaksi vuonna 2000. Laaja-alainen laulaja on kuitenkin tehnyt musiikkia laajassa tyylilajien kirjossa: laulelma, chanson, viihdemusiikki ja erilaiset estradiviihteen projektit ovat työllistäneet laulajatarta yli kaksikymmenvuotisen uran aikana. Karismaattisella Pölläsellä on taito kohdata kuulijansa hienovaraisesti. Huumoriakaan ei esiintymisistä puutu.

Reformaation juhlavuoden tapahtuma päättyy konserttiin.

Kristitystä kodista elämän eväänsä saanut laulaja kertoo hengellisen musiikin kulkeneen matkassa mukana koko elämän ajan. Eletyn elämän myötä laulut ovat kuitenkin saaneet syvempää näkökulmaa ja kutsumus on kasvanut evankelistaksi.

Jaana Pöllänen harrasti jo lapsena laulamista ja pianon soittoa. Musiikillinen lahjakkuus sai rohkaisua Kuopion Musiikkilukiossa, josta hän kirjoitti ylioppilaaksi 1994. Häntä oli suositeltu jatkamaan oopperalaulajan uralle, mutta elämän käänteet johdattivat hänet Tampereelle viihdemusiikin pariin, ja siinä samassa oma pitkäaikainen haave luokanopettajan koulutuksesta sai jäädä.

Pöllänen laskeekin uransa alkaneen varsinaisesti ylioppilasvuonna 1994. Kevyt klassinen ja suomalainen laulelma-chanson-musiikki sekä viihde- ja jazz-musiikki antoivat perustan tälle monipuoliselle ja vahvaääniselle, laaja-alaiselle laulajalle. Tamjazz’n muusikkoveljet antoivat nuorelle evergreen-laulajalle 90-luvun loppupuolella stipendin ja paljon rohkaisua jatkaa valitulla tiellä. Lapsuuden hengellisten laulujen perintö on myös kulkenut mukana koko uran ajan.

Laulaja-evankelista Jaana Pöllänen tulkitsee herkän vahvoja tuokiokuvia ihmisenä olemisesta sunnuntaina 19. marraskuuta klo 18 Järvenpään seurakuntatalolla (Kirkkotie 1). Hän vierailee Järvenpään seurakunnassa ensimmäistä kertaa. Säestäjänä toimii hänen puolisonsa Ville Uusitalo.

Tilaisuudessa kuullaan raikas versio tutusta virrestä Hyvyyden voima sekä ensimmäinen suomalainen hengellinen tango Jeesus tuntee, joka on Jaanalle tehty. Viehättävästi soi myös Luojan kaunein ajatus sekä dramaattisena Kahden maan kansalainen. Gospel-klassikko Kerran Golgatalla johdattaa kristinuskon ytimeen.

Jaana Pöllänen ja Ville Uusitalo julkaisivat viime kesänä neljännen yhteisen äänitteensä, Valoksi elämäsi polulle. Uusi levy erottuu aitoudellaan ja yksinkertaisuudellaan. Laulajan tarinankerrontaa täydentää pianosäestyksen vahva äänimaailma.

Kristillisellä TV7-kanavalla pyörii heidän oma syyskuussa alkanut musiikkiohjelmasarjansa, joka kantaa levyn nimeä.

Reformaatio 500 vuotta –juhlavuoteen liittyvä tapahtuma Pysykää lujina - Sanaa ja säveliä reformaation hengessä sunnuntaina 19.11. Järvenpään seurakuntatalolla (Kirkkotie 1). Tapahtuma alkaa klo 15 raamattuluennoilla: Millainen uskonpuhdistus on tarpeen tänään (Ilkka Rytilahti) ja Pysykää siinä lujina! Martti Luther ja 1. Pietarin kirje (Pekka Mäkipää).

Musiikkia esittävät Heikki Ruokonen ja Prima Vista. Lastenhoito on järjestetty raamattuluentojen aikana. Kahvitarjoilu klo 17.15. Tapahtuma päättyy klo 18 alkavaan Jaana Pölläsen konserttiin. Mukana myös Petri Repo ja Jari Araneva.

Tapahtuman järjestävät Järvenpään seurakunta, Kansanlähetys ja Lähetysyhdistys Kylväjä

Valoksi elämäsi polulle

Jaana Pöllänen, säest. Ville Uusitalo.

Järvenpään seurakuntatalolla, su 19.11. klo 18. Vapaa pääsy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat