Puheenaihe

Video: Varkaat vievät auton noin minuutissa – nappaavat avainsignaalin

Mersu lähtee varkaiden matkaan Britannian Solihullista.

Kuvakaappaus Youtubesta

Keski-Englannin poliisi on julkaissut turvakameratallenteen, josta nykyvarkaiden konstit on helppo havaita. Videolla varkaat avaavat ja käynnistävät Mercedes-Benzin poimimalla oikean signaalin auton omistajan kotona olevista avaimista.

Britannian poliisi ja vakuutusyhtiöt muistuttavat uusimpien henkilöautojen omistajia siitä, että autovarkaudet ovat nopeassa kasvussa. Britanniassa on varastettu tänä vuonna noin 20 prosenttia enemmän autoja kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Varkauksien lisääntymisen yhtenä syynä on avaimettoman käynnistyksen tulo autoihin.

Poliisin mukaan uusimmat varkaiden käyttämät laitteet voivat kaapata signaalin jopa sadan metrin päästä. Britanniassa poliisi suosittelee ajonestolaitteiden hankkimista uusinta käynnistystekniikkaa käyttäviin autoihin.

Britannian poliisi arvioi, että varkaudet mahdollistavat laitteet maksaisivat noin 150 euroa ja että niitä olisi saatavilla. Tästä voi päätellä, että ilmiö saapunee jossain vaiheessa Suomeenkin.

Brittipoliisin videosta kertoi ensin Keskisuomalainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tarkkasilmäinen moottoripyöräpoliisi havaitsi autovarkaan lennossa – Autoon nousi kaksi henkilöä, mutta...26.10.2017 18.22
Autovarkaat ovat keksineet uuden huijauskeinon – omistajat luovuttavat avaimet vapaaehtoisesti15.4.2017 12.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat