Paikalliset

Supertähti Järvenpään Retrofestin pääesiintyjäksi – järjestäjä odottaa Tuusulanjärven rannalle 7 000 kuulijaa

Artistit ovat kehuneet ainutlaatuista esiintymispaikkaa ihan järven rannassa Järvenpäässä.

Oskari Lehto

JÄRVENPÄÄ | Järvenpään Retrofestin päätähdeksi on kiinnitetty megatähti Jari Sillanpää.

Muita esiintyjiä Vanhankylän kartanolla heinäkuussa ovat Miljoonasade, Eini ja Ressu.

– Haimme isoa nimeä ja halusimme Sillanpään. Myös eräs kansainvälinen kova esiintyjä oli kiikarissa, mutta vaalimme retroajatusta ja kotimaisuutta. Sillanpää toimii ihan varmasti kaikenikäisille, sanoo Vanhankylän kartanon isäntä Lauri Ollari ja on erittäin tyytyväinen artistikattaukseen.

Lapsille on luvassa oma festivaali muumeineen.

Lauri Ollarilla on kokemusta Retrofest-tapahtumien järjestämisestä kahdelta kesältä.

– Tapahtuma on nyt isompi. Tavoittelemme 7 000 kuulijaa. Tarvittaessa katsomoaluetta voidaan laajentaa, jos yleisöä tulee todella runsaasti.

Ollarilla oli vahva visio kesätapahtuman ohjelmistosuunnittelussa.

– Sillanpää on ykkösnimi. Ressu on selvästi suunnattu naisille, Eini on diskokuningatar ja Miljoonasade kova hittibändi, hän luonnehtii kattausta.

Jari Sillanpää on tällä hetkellä erittäin kuuma artisti keikkamarkkinoilla. Hänen elämästään on tekeillä jopa musikaali. Rakkaudella merkitty saa ensi-iltansa Valkeakosken kesäteatterissa ensi kesäkuussa.

Uutena tapahtumana Retrofestin sisällä tulee olemaan lasten oma festivaali, joka järjestetään jo aamupäivällä ennen varsinasta tapahtumaa. Muumit ovat pääosissa.

– Koko tapahtuma saadaan päättymään puoleenyöhön mennessä, Ollari lupaa.

Lauri Ollari järjestää ensi kevään aikana kerran kuussa retro-karaokekilpailut kartanolla. Kisan parhaat pääsevät esiintymään Retrofestin isolle lavalle heinäkuussa.

Viime kesänä sateinen sää verotti kuulijamäärää kaikissa tapahtumissa, mutta Vanhankylän kartanon isäntä lähtee koko ensi kauteen toiveikkaasti esiintyjien suhteen.

Jos kysyntää Retrofest nelosta kohtaan on ihan valtavasti, suunnataan katseita myös Puistobluesin suuntaan. Puistoblues-festivaali järjestetään edellisenä viikonloppuna kartanon lähellä Vanhankylänniemessä. Artisteja ei ole vielä julkistettu.

– Aloitan keskustelun bluesyhdistyksen kanssa ajatuksesta, että voisiko heidän esiintymislavansa kenties jäädä päiväksi Retrofestin käyttöön, Lauri Ollari väläyttää.

Kesän retroimmaksi festariksi mainostettu Retrofest on järjestetty kahtena kesänä, vaikka viralliselta nimeltään se onkin jo Retrofest 4.

Viime kesän Retrofest 3 -tapahtumassa esiintyivät Popeda, Finnhittien kuninkaat Danny, Frederik ja Tapani Kansa sekä Virve Rosti, Freeman ja Menneisyyden vangit -yhtye. Paikallista osaamista edusti Arpia-yhtye.

Festari oli jatkoa edellisen kesän ykkös- ja kakkososille, joista ensimmäistä tähditti Eppu Normaali -yhtye ja toista muun muassa Kummeli-hevimiehet Speedy ja Saku.

Artistit ovat kiitelleet ainutlaatuista esiintymispaikkaa aivan Tuusulanjärven rannalla.

Retrofest 4

Retrofest 4 järjestetään Tuusulanjärven rannalla Järvenpäässä 7.7. 2018.

Esiintymässä Jari Sillanpää, Eini, Ressu ja Miljoonasade sekä retrokaraoke-finaalin laulajat.

Vanhankylän kartano, Uusi Vanhis. Stålhanen 4, Järvenpää. www.vanhankylänkartano.fi.

Ennakkomyynti alkaa torstaina 7.12. 2017. Ticketmaster. ticketmaster.fi

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat