Viikkouutiset

Järvenpääläinen Virpi tarvitsee apuasi – tavoitteena 300 kilometrin koiravaljakkoajelu

KISA Virpi Paavolan on saatava yli 5 000 ääntä koiravaljakkoajelulle päästäkseen.

Nuorkauppakamarien ystävyyskamaritoiminnassa aikoinaan ystävystyneet järvenpääläinen Virpi Paavola (oik.) ja saksalainen Pia Stüven pyrkivät yhdessä pitkälle koiravaljakkoajelulle.

Järvenpääläinen Virpi Paavola on innokas ulkoilmaihminen ja vaeltaja. Hänen tavoitteenaan on päästä 300 kilometrin koiravaljakkoajelulle. Fjällräven Polar -tapahtuma järjestetään 9.–14.4.2018 Norjan Signaldalenista Skandien yli Ruotsin Väkkäräjärvelle. Sille päästäkseen Paavolan on kerättävä ääniä.

Miten ja missä sinua voi äänestää?

– Fjällrävenin nettisivuilla olevaa profiiliani voi äänestää. Se löytyy suoraan linkistä bit.ly/virpipolar2018. Äänestys on helppo, mutta vaatii muutaman klikkauksen. Paina ensin Vote-ruutua. Äänestys vaatii Facebook-kirjautumisen varmistaakseen ja myös rastin ruutuun todistukseksi, että äänestäjä ei ole robotti. Profiilia voi myös mielellään jakaa.

Kauanko äänestysaikaa on?

– Viimeinen äänestyspäivä on torstai 14.12.

Paljonko tarvitset ääniä matkaan päästäksesi?

– Tällä hetkellä näyttäisi tarvittavan yli 5 000 ääntä. Suomesta, Ruotsista ja Baltian maista eniten ääniä saanut pääsee mukaan tapahtumaan.

Elokuussa vaelsit 110 kilometrin Fjällräven Classic -tunturivaelluksen Ruotsin Lapissa rinkka selässä. Millainen kokemus se oli?

– Aivan uskomattoman hienoja maisemia ja hieno kokemus. Tunturipurojen vesi oli juomakelpoista ja järjestelyt toimivat hienosti. Vuorokauden ajan oli jopa myrsky ja yöllä pakkasta, mutta onneksi oli riittävän hyvät varusteet. Oli luksusta saada järjestäjien toimesta suklaakakkua ja lettuja hillolla ja kermavaahdolla matkan varrella. Sauna tuntui todella ansaitulta sekä matkan varrella että maalissa. Matkasta 85 kilometriä mentiin ilman tietoteknisiä yhteyksiä ja se oli myös hyvin vapauttavaa nykyisessä tietotekniikkapainotteisessa elämäntyylissä.

Millaisia vaelluksia sinulla on takana?

– Nuorempana olen vaeltanut muun muassa Pallas-Heta-reitin Lapissa. Lähiaikoina olen vaeltanut Ruotsin vaelluksen lisäksi Nuuksiossa, Sipoonkorvessa, Repovedellä, Poronpolulla ja Lemmenlaaksossa.

Millaisia haaveita sinulla on luonnossa liikkumisen suhteen?

– Tällä hetkellä suurimpana haaveena on päästä Fjällrävenin Polar -tapahtumaan, mutta sinne ei pääse rahalla vaan äänillä. Tavoitteenani on saada todellista vastapainoa tietotyölleni ja elää läsnä tässä hetkessä. On hienoa päästä nauttimaan luonnosta ja rauhoittua kiireen keskellä.

Miten vaellusharrastus kannattaa aloittaa?

– Hyvä tapa aloittaa on mennä ohjatulle vaellukselle. Partiotoiminta on erittäin suositeltavaa myös aikuisille, vaikka ei olisi aiempaa partiotaustaa. Järvenpäästä löytyy muun muassa perhepartio. Järvenpään Ladulla on myös hyvää ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen suuntautunutta toimintaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikkouutiset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat