Paikallisurheilu

Kauppatavaraksi joutunut suomalainen NHL-tähti: "Roolista ei ole vielä paljon puhuttu"

Sami Vatanen

NHL Media / Getty Images

NHL-arjen hektisyydestä kertoo se, että viime viikolla kauppatavaraksi joutunut Sami Vatanen ei ole vielä edes nähnyt uutta kotiseutuaan New Jerseyssä.

Itse asiassa Anaheim Ducksista New Jersey Devilsiin kaupatulla, suomalaisten NHL-puolustajien tähtikastiin laskettavalla Vatasella, 26, ei ole hajuakaan siitä, mihin hän ja miehen kihlattu sekä perheen koira uudessa kotikaupungissa majoittuvat.

– Treidi oli alkuun sokki, mutta tilanne varmasti helpottaa, kun saamme kamat lännestä itään. Sekin auttaa, että olen päässyt hyvin sisään uuteen jengiin, Devilsin vieraskiertueelta columbuslaisesta hotellista Ohion osavaltiosta tavoitettu Vatanen sanoo Keski-Uusimaalle.

Muuttojärjestelyistä iso osa lankeaa Vatasen kihlatulle, joka parhaillaan järjestelee perheen asioita kaksikon vuokra-asunnossa Los Angelesista noin 50 kilometriä etelään sijaitsevassa, lähinnä John Waynen mukaan nimetystä lentokentästä tunnetussa Santa Anassa. 

Vatasen vajaan 4 000 kilometrin muuttoon Orange Countysta itärannikolle liittyy paljon myös henkistä etäisyyden painolastia. 

Mies on ollut Anaheim Ducksin kannattaja pikkupojasta saakka, seura varasi hänet ja Vatanen ehti reilun viiden Ducks-vuoden aikana rakentaa elämänsä Etelä-Kaliforniaan ja tulla isoksi palaksi joukkuetta ja koko Ducks-yhteisöä. 

Vatanen ymmärtää kuitenkin hyvin NHL:n ja kaiken pohjoisamerikkalaisen ammattilaisurheilun lainalaisuudet – bisnes on bisnestä.

– Ja lätkää pelataan molemmissa paikoissa, se ei sinällään muutu. Täällä (Devilsissä) on helpottanut se, että tunsin muutaman pelaajan etukäteen. Kävimme heti illallisella ja juttelimme, miten hommat täällä hoituvat.

Yksi asia Vatasella kuitenkin muuttuu tai ainakin hankaloituu, kun Tyynenmeren lämpö vaihtuu idän pakkasiin. 

Intohimoinen golfin ystävä saa nimittäin sanoa hyvästit lämpimille talvikierroksille Tustin Ranch Golf Clubin kentällä.

– Kai se on pakko löytää joku halli New Jerseystä, että pääsee lätkimään, Vatanen nauraa.

Itäisen konferenssin jumboksi viime kaudella jääneelle Devilsille ei ennen kauden alkua povattu paljonkaan menestystä.

Luisteluvoimainen joukkue on kuitenkin pelannut vahvan alkukauden keikkuen mukana Metropolitan-divisioonan kärkitaistossa. 

Varsinkin joukkueen vieraspelaaminen on ollut tarkasti jiirissä.

– Nuori ja lupaava joukkue, ehdottomasti. Hyvältä on tuntunut. Omasta roolista ei ole vielä paljonkaan puhuttu. Hyvää on se, että olen päässyt heti jäälle kaikissa tilanteissa, isoon rooliin New Jerseyn kärkipakiksi hankittu Vatanen sanoo. 

Vatanen kokee, että peli itäisessä konferenssissa on nopeampaa kuin enemmän ”grindausta ja vääntämistä” sisältävässä läntisessä konferenssissa. 

Idän tyylin voisi olettaa sopivan paremmin pienikokoiselle, liikkuvalle ja hyvin kiekkoa liikuttavalle Vataselle.

– Paremmin ja paremmin, vaikea vielä sanoa. Hyvää kiekkoa pelataan molemmissa konferensseissa. Kunhan pelaisimme hyvää lätkää ja auttaisin joukkuetta voittamaan niin, että olen jäällä kun pelejä ratkotaan. Ja joukkueen tavoitteista voi sanoa sen, että playoff-paikkaa jahdataan, totta kai.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat