Puheenaihe

Vedätys ale-hinnoilla vie neljä firmaa oikeuteen – "Eivät toteuttaneet lupauksiaan"

Ale-hinnoilla vedättäminen on tyypillisimmin huonekalu- ja urheiluvälinekaupan vitsaus. Vedätys tapahtuu niin, että firma laittaa tuotteen "alennukseen" vaikkei ole koskaan myynyt sitä normaaliin hintaan.

Kuvituskuva

Kuluttaja-asiamies vaatii markkinaoikeutta puuttumaan neljän yrityksen alennushintamarkkinointiin.

Kuluttaja-asiamies kertoi torstaina vieneensä Scandinavian Outdoor Oy:tä, SGN Sportia Oy:tä, L-Fashion Group Oy:tä ja Kruunukaluste Oy:tä koskevat  vaatimuksensa oikeuteen

Yhtiöille vaaditaan kieltoa kuluttajia harhaanjohtavista vertailuhinnoista sekä 100 000 euron uhkasakkoja.

Kuluttaja-asiamies kertoo, että viranomaiset ovat seuranneet urheiluväline- ja huonekalualan verkkomarkkinointia tehostetusti jo elokuusta 2016.

Tarkoituksena on ollut selvittää, ovatko kuluttajille markkinoidut hinnanalennukset todellisia.

Neljän yhtiön osalta jutut etenevät oikeuteen, koska ne eivät saamastaan ohjeistuksesta ja lupauksistaan huolimatta ole muuttaneet markkinointiaan.

Neljän yhtiön lisäksi kuluttaja-asiamies on määrännyt Suomen Retkitukku Oy:lle kiellon ja asettanut kiellon harhaanjohtavasta markkinoinnista ja sen tehosteeksi uhkasakon. 

Yhtiö ei ole voinut osoittaa perineensä koskaan vertailuhintaa vastaavaa hintaa tuotteesta, joka on nyt kiellon perusteena.

– Harhaanjohtavat vertailuhinnat ja alennusprosentit hämärtävät kuluttajan käsitystä siitä, mikä on kaupan normaali hintataso ja miten suuri mainostettu alennus todellisuudessa on, kuluttaja-asiamies huomauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat