Viikko

Tiernapojat ja muuta jouluista musiikkia Halosenniemessä

Halosenniemessä kuullaan tunnelmallinen joulukonsertti tiistaina.

Tunnelmallinen joulukonsertti Halosenniemen museossa ti 19.12. klo 18.00 ja 20.00. Konsertin keskeisenä teoksena on Tiernapojat-joulukuvaelma. Kuvaelmaa on esitetty Suomessa ainakin parinsadan vuoden ajan – sekä erilaisina paikallisversioina että nykyisin myös eri tavoin modernisoituna. Halosenniemessä nähtävä Tiernapoikaesitys on lähtökohdiltaan perinteinen, mutta neljän laulajan lisäksi tarinaa vie eteenpäin kuusihenkinen soitinyhtye, joka välisoittoineen ja musiikillisine kommentteineen saa teoksessa yhtä ison roolin kuin laulukvartetti. Kaikkien tuntema teos saa soittimien myötä aivan uudenlaisen ilmeen.

Tiernapoikien lisäksi konsertissa kuullaan muuta jouluista musiikkia Suomesta ja ulkomailta. Sibelius joululauluineen on toki ohjelmassa mukana. Halosenniemessä laulut soivat synnyinkotinsa naapurissa.

Mauri Saarikosken kokoama ammattimuusikoiden Tiernapoikajoukko on aloittanut jo 1970-luvun lopulta esiintyen eri kokoonpanoissa mitä erilaisimmissa paikoissa koulujuhlista vanhainkoteihin ja peräti jouluaattona vankilassa. Nykyisessä kokoonpanossa on mukana mm. jäseniä Dallape-orkesterista, joka esiintyi Linnan itsenäisyyspäivän juhlissa.

Yhtyeessä esiintyvät: Anssi Häkkinen, laulu; Marko Puro, laulu; Ville Salonen, laulu; Juha Hostikka, laulu ; Anna-Leena Rysä, huilu; Mauri Saarikoski, viulu; Leena Tuomisto-Saarikoski, viulu; Heidi Ketola, alttoviulu; Timo Seppänen, kitara; Hannu Rantanen, kontrabasso.

Ennen konsertteja talon museokauppa on auki.

Array

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat