Minne mennä

Kaiken kansan joulujuhla lauantaina Korson Lumossa

Joosua Missio on järjestänyt työttömien joulujuhlaa vuodesta 1994 lähtien.

Jouni Lampinen

KESKI-UUSIMAA Kaiken kansan ja työttömien joulujuhla on Vantaan Korson Lumossa lauantaina 23.12. kello 14.

Juhlaan ovat tervetulleita jo 24. kerran työttömät ja vähäosaiset perheineen.

Juhlan järjestää noin 60 vapaaehtoista. Tarjolla on runsas ja maksuton jouluateria ainakin 1000 osallistujalle. Ruokailuun on vuokrattu Villiankan ravintola, jossa on tilaa 275 hengelle kerrallaan. Kokit jakavat ruokaa kolmelta tiskiltä. Korson Lumoon isoon saliin mahtuu 1100 ihmistä kerralla juhlimaan.

Työttömien joulujuhliin ovat tervetulleita myös eläkeläiset, sotaveteraanit, opiskelijat, maahanmuuttajat ja kaikki joilla on tiukkaa taloudellisesti.

Jouluaterian lisäksi tarjolla on jouluohjelmaa, musiikin ja yhteislaulujen kera. Vantaan kaupungin ja valtiovallan tervehdykset juhlaan tuovat Vantaan kaupunginhallituksen uusi puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Multala ja kaupunginhallituksen jäsen, kansanedustaja Mika Niikko.

Juhlapuheen pitää Samarian toiminnanjohtaja Ismo Valkoniemi. Joululauluista vastaa Helmi- band ja tilaisuuden juontaa Timo Valtonen.

Pakasteita ja elintarvikkeita tulee noin 8000 kiloa ilmaiseen jakeluun ja sen mukaan, miten lahjoituksia tulee, ruokakasseja jaetaan myös kotiin vietäväksi. Tänä vuonna jaossa on muun muassa pakasteita, joululaatikoita, perunoita ja karkkia.

Joulujuhlan järjestäjät haastavat mukaan erityisesti vantaalaisia yrityksiä ja kauppiaita tukemaan työttömiä ja heidän perheitään. Korson lähialueilla on paljon työttömiä ja syrjäytyneitä ihmisiä, joilla on monenlaista hätää ja puutetta. Monille juhlavieraille tämä on joulun ainut lämmin ateria, joten autetaan heitä yhdessä.

Halukkaat voivat ilmoittautua mukaan työttömille lahjoitettavien joulukassien täyttämiseen sekä avustamiseen Timo Valtonen, p. 0400 635 860, [email protected] Kiitos yrityksille, kauppiaille ja tukkukauppiaille jotka ovat jo lahjoittaneet joulujuhlaan ruokaa ja tykötarpeita. Joulujuhla la 23.12. klo 14 Korson Lumossa, Urpiaisentie 14, 01450 Vantaa (vastapäätä Korson kirkkoa). Järjestää Joosua Missio ry, yhteistyökumppaneina Takaisin Elämään ry ja Vantaan Apuraide ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat