Viikko

Konsertilla varoja päihteiden ja kiusaamisen torjuntaan

TAPAHTUMA Kaksi koulua ja kaksi päiväkotia Järvenpäässä saa tukea IW-järjestön konsertin tuotosta.

Tenori Jyrki Anttila on tuttu esiintyjä alueella. Sunnuntaina häntä kuullaan Järvenpää-talolla.

Järvenpää-talolla nautitaan sunnuntaina aimo annos kulttuuria ja tuetaan samalla lapsia ja nuoria terveeseen ja päihteettömään elämään. Kansainvälisen Inner Wheel -päivän juhlakonsertissa lähdetään liikkeelle paikallisten nuorten voimin. Esiintyjinä ovat sekä Keski-Uudenmaan Tanssiopiston tanssiryhmä ja Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston nuorisokuoro johtajanaan Satu Kaarisalo-Kulo. Kuoro laulaa neljä kappaletta.

Nuoret tanssiopiskelijat esittävät koosteen opistossa valmistetusta kelaa Kalevala! -tanssiteoksesta. Tanssiteoksen käsikirjoitus on opiston opettajan Anne Karttusen käsialaa, ja hän on myös ohjannut sen. Koreografiasta vastaa Annika Parviainen. Tarinan pohjana on kertomus Sammon ryöstöstä, ja sankarina seikkailee Väinämöinen.

Risto Piekka avaa kuulijoille Suomen historian tärkeän vaikuttajan, Elias Lönnrotin panosta, joka säteilee vielä monin tavoin esimerkiksi tyttöjen koulutuksessa. Piekka kertoo myös muun muassa Lönnrotin ohjeista lääkärinä.

Väliajan jälkeen näyttämön valloittavat tenori Jyrki Anttila ja sopraano Silja Aalto säestäjänään pianisti-urkuri Maija Anttila mukaansatempaavilla kappaleilla. Luvassa on suomalasisten rakastamaa Merikannon musiikkia ja kansainvälisiä säveliä operettimaailmasta.

Inner Wheel -järjestön piiri 142, johon tämän alueen klubit kuuluvat, lahjoittaa varoja Järvenpäässä, Iso-Antin ja Närekadun päiväkodeissa sekä Harjukadun ja Vihtakadun kouluissa toteutettavaan Koulutus Elämään -koulutukseen. Koulutus elämään eli Life Education –toiminta perustuu kansainväliseen toimintamalliin, jolla vahvistetaan lasten ja nuorten itsetuntoa. itsensä ja oman terveytensä tunteminen ja arvostaminen auttavat sanomaan ei, kun tarjolla on haitallisia tapoja. Ohjelmalla pyritään myös estämään kiusaamista kouluissa.

– Ohjelma on suunnattu 3–13-vuotiaille, Helena Toivanen Inner Wheel -piiristä kertoo.

– Näkemälläni tunnilla lapset oivat tosi kiinnostuneita ja kävivät asioita läpi tiiminä.

Järvenpään konsertti on kansainvälisenä Inner Wheel -päivänä.

– Sibelius-saliin mahtuu yli 500 kuulijaa. IW-påivän konsertti pidetään eri vuosina eri puolilla Uuttamaata, mutta nyt toisen kerran peräkkäin Järvenpäässä. Viime kerralla kuulijoita oli noin 400. Ovelta myytiin ennen konsertin alkua vielä mukavasti lippua, Helena Toivanen kertoo.

IW on kansainvälinen palvelujärjestö, jonka teema on kaudella 2017-2018 Vaikuta tulevaisuuteen. Inner Wheel -järjestö toimii maailmassa 102 eri maassa. Suomessa se on toiminut 60 vuotta.

Suomen Inner Wheel –järjestön ensimmäinen klubi perustettiin Järvenpäähän vuonna 1958. Klubin virallinen syntymäpäivä on syksyllä.

60 vuoden aikana järjestön palvelutyö on keskittynyt YK:n linjausten mukaisesti pääasiassa lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja terveiden elämän tapojen tukemiseen, naisten, perheiden ja vanhusten hyvinvointiin sekä päihteettömän elämäntavan tukemiseen.

Järjestön merkittävimmät saavutukset vuosien aikana ovat yli 60 huumekoiran lahjoittaminen Tullille sekä Koulutus elämään säätiön toiminnan tukeminen. Lisäksi klubeilla on paikallisia ja kansainvälisiä projekteja kulloisenkin tarpeen mukaan.

Sunnuntaisen konsertin tuotto ohjataan lasten ja nuorten koulutukseen ja hyötykoiratoimintaan Inner Wheel Piiri 142 ry:n kautta.

Konsertti 14.1.

Kansainvälisen IW-päivän juhlakonsertti Järvenpää-talon Sibelius-salissa su 14.1. klo 15

Tenori Jyrki Anttila ja sopraano Silja Aalto säestäjänään pianisti-urkuri Maija Anttila.

Lippuja (30 €) saa ostaa Lippu.fi:stä sekä Järvenpää-talosta käteisellä tuntia ennen konsertin alkua ja [email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat