Viikko

Saappaan vapaaehtoiset jalkautuvat nuorten pariin

Palveluoperaatio Saapas tuo kuuntelevia aikuisia sinne, missä nuoret kokoontuvat.

Palveluoperaatio Saappaan tavoitteena on olla kuuntelevana ja auttavana aikuisena läsnä siellä, missä nuoret kokoontuvat. Vapaaehtoistyöntekijät kiertävät yhdessä seurakunnan työntekijän kanssa nuorten suosimissa paikoissa viikonloppuiltaisin. Tähän työhön kaivataan ja koulutetaan nyt lisää vapaaehtoisia.

Saapas-bussi on tuttu näky Keravankin katukuvassa. Keravan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Airi Laurila kertoo, että viikonloppujen lisäksi Saapas-väki on mukana myös koulujen päätöspäivänä, vappuna, uudenvuodenaattona sekä muissa syksyn ja kevään tapahtumissa, jossa nuoret kokoontuvat. Lisäksi Katupappilassa Keravan keskustassa järjestettävä Saapas-café tarjoaa nuorille avoimet ovet, kahvia ja yhdessäoloa.

Laurilan mukaan kuunteleminen ja läsnä oleminen ovat Saapas-vapaaehtoisen tärkeitä tehtäviä. Tarvittaessa annetaan myös ensiapua ja ohjataan muiden tukitoimien pariin. ’

– Mielellään antaa aikaansa, kun voi olla avuksi. Lisäksi meillä on aina hyvä porukka liikenteessä, yli kaksi vuotta Saapas-toiminnassa mukana ollut Juuso Vesterinen kertoo:

Hän kertoo, että monet nuoret tulevat oma-aloitteisesti juttelemaan, kun Saappaan päivystäjät oransseissa liiveissään tulevat paikalle. Airi Laurilan mukaan nuoret arvostavat toimintaa ja he antavat usein hyvää palautetta.

– Saapas toimii valtakunnallisesti ja joskus tapaa myös ihmisiä, jotka ovat kiitollisia siitä, että ovat vuosia aiemmin saaneet apua Saapas-toiminnasta jollain toisella paikkakunnalla, Laurila lisää.

Palveluoperaatio Saapas on osa evankelis-luterilaisen kirkon nuoriso- ja erityisnuorisotyötä, jolla on jo yli 40 vuoden historia takanaan. Valtakunnallisesti toimintaa koordinoi Nuori kirkko ry. Saappaan antama apu on suunnattu nuorille.

Keravan, Järvenpään ja Tuusulan seurakunnat toimivat yhteistyössä Keski-Uudenmaan Saapas-toiminnassa. Vapaaehtoisia on tällä hetkellä mukana kolmisenkymmentä. Airi Laurila kertoo, että nyt tähän tärkeään työhön koulutetaan lisää vapaaehtoisia. Maksuton koulutus järjestetään tammi-maaliskuussa Keravalla. Koulutukseen kuuluu opastusta Palveluoperaatio Saappaassa toimimisesta ja nuorten kohtaamisesta. Omina teemoinaan ovat päihteet, henkinen ja fyysinen ensiapu, turvallisuus päivystyksessä sekä nuorisohuollolliset verkostot.

Koulutuksen käytyään saa valmiudet toimia vapaaehtoisena.

– Mukaan kaivattaisiin eri-ikäisiä ja erilaisia aikuisia, jotka haluavat toimia nuorten parissa, Airi Laurila kertoo ja lisää, että päivystyksiin voi osallistua oman aikataulunsa mukaan.

Lisätietoja Saappasta löytyy Nuori Kirkko ry:n ja Keravan seurakunnan verkkosivuilta. Saapas löytyy myös Facebookista (Keski-Uudenmaan Saapas) ja Instagramista (KU_Saapas).

Array

Keski-Uudenmaan Saappaan vapaaehtoiskoulutus

Saapas-ryhmässä voi toimia tehtäviinsä koulutettu, 18 vuotta täyttänyt henkilö. Vapaaehtoistyöhön järjestetään koulutusta Keravan seurakuntakeskuksessa (Papintie 6) tammi-maaliskuussa seuraavasti:

15.1. klo 18–20

29.1. klo 18–20.30

12.2. klo 18–20.30

5.3. klo 18–20.30

12.3. klo 18–20.30

Ilmoittautuminen viimeistään perjantaina12.1. Airi Laurilalle, [email protected], puh. 0400 378 053. Ilmoittautuneet haastatellaan ennen koulutuksen alkua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat