Asuntomessujen järjestäjät ovat tyytyväisiä tonttien hakijamäärään – "Todella hyvä tilanne verrattuna siihen, miten aikaisessa vaiheessa olemme koko projektissa"

Tuusulan asuntomessualueelle rakennettiin syksyllä kunnallistekniikkaa.

Riitta Suomalainen

TUUSULA | Tuusulan asuntomessualueen pientalotonttien hakuaika päättyi puoliltaöin tiistain vastaisena yönä. Tarjolla oli kaikkiaan 33 omakoti- ja paritalotonttia, joista jätettiin 17 hakemusta.

Hakijoiden määrä saattaa kuulostaa pieneltä, mutta järjestäjät pitävät sitä hyvänä.

– Tämä on itse asiassa todella hyvä tilanne verrattuna siihen, miten aikaisessa vaiheessa olemme koko projektissa, sanoo Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

– Suunnitelmat ovat myös korkeatasoisia, lisää Tuusulan vuoden 2020 asuntomessujen projektipäällikkö Kirsi Joensuu.

On siis ollut hyvin tavallista, että ensimmäisessä vaiheessa hakijoita on vähemmän kuin tontteja. Hyvinkään vuoden 2013 asuntomessujen tonttihaun ensimmäisessä vaiheessa oli haussa 31 omakotitonttia ja hakemuksia tuli 22 (Aamuposti 23.8.2011). Saman vuoden joulukuussa messualueen omakotitonteista oli varattu 17, joista 15 tontista on maksettu jo myös varausmaksu.

Asuntomessujen projektijohtaja Raija-Leena Ahtola-Marks piti silloista varaustilannetta vallitsevaan taloustilanteeseen nähden hyvänä, ja muistutti, että Kuopiossa Kallaveden ranta-alueella oli vastaavassa ajankohdassa ennen messuja vain viisi varausta (Aamuposti 8.12.2011).

Kuopiossa asuntomessut järjestettiin vuonna 2009.

Tuusulassa hakemusten määrä saattaa vielä kasvaa lähipäivien aikana, mikäli hakemuksia on jätetty postin kuljetettavaksi.

– Tiedossamme on, että ainakin yksi hakemus on vielä tulossa postitse, Joensuu sanoo.

Written by:

Anne Koski

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Asuntomessualueen pientontteja enemmän kuin hakijoita – hakua jatketaanNyt on kiire – tonttihaun takaraja Tuusulan messualueelle on maanantaina keskiyölläHyrylä saa lähivuosina 2 500 uutta parkkipaikkaa, mutta vain väliaikaisesti – syynä asuntomessutTuusulan asuntomessuille alueen ensimmäiset kaupunkipientalot