Esikoispoika syntyi Suomen satavuotispäivänä – keravalaisvanhemmat saivat onnittelukirjeen presidenttiparilta heti synnytyslaitoksella

Hanna Laineen ja Jani Ahosen pieni poika on rauhallinen tapaus. Nimen hän saa puolentoista viikon päästä.

Keravalaiset Hanna Laine ja Jani Ahonen saivat esikoisensa Suomen satavuotispäivänä 6.12.2017. Poika syntyi kaksi päivää ennen laskettua aikaa.

Miltä tuntui saada Suomi100-vauva?

– Hienolta tuntui saada Suomi100-vauva Suomen juhlapäivänä. Oli myös hienoa saada presidenttiparilta kirje, se lämmitti mieltä. On myös hurja ajatella, että jos poikamme elää 100-vuotiaaksi (mikä on varmasti Suomessa silloin aivan mahdollista), saa hän juhlia yhdessä 200-vuotiaan Suomen kanssa.

Siis mitä, saitte kirjeen presidentiltä synnytyslaitokselle?

– Kyllä, presidenttipari oli allekirjoittanut onnittelukirjeen, joka ilmeisesti annettiin kaikille itsenäisyyspäivänä syntyneiden lasten vanhemmille. Kirjeessä onniteltiin vastasyntyneestä lapsesta ja sen mukana saimme marttojen neulomat sukat, myssy ja tumput.

Mitkä olivat vauvan strategiset mitat?

– Vauvan syntymämitat olivat 50 senttiä, 3 728 grammaa ja päänympärys 36 senttiä.

Paljonko hän on kasvanut puolessatoista kuukaudessa?

– Viime neuvolakäynnillä paino oli 4 690 grammaa ja siitä on nyt jo yli kaksi viikkoa.

Onko hän kumman näköinen?

– Vauvalla on äidin nenä ja suu, muuta muuten hän on isän näköinen.

Miten arki on alkanut pyöriä?

– Arki on alkanut hyvin. Välillä tietysti vähän väsyttää, mutta se kuuluu asiaan. Vauva on rauhallinen ja nukkuu hyvin yöt.

Onko tullut yllätyksiä?

– Yllätyksiä ei oikeastaan ole tullut, kun olemme vierestä nähneet millaista vauva-arki on, pojallamme nimittäin on isän puolelta monta vanhempaa serkkua.

Joko pienokaisella on nimi?

– Ristiäiset ovat puolentoista viikon kuluttua, jossa nimi vasta paljastetaan sukulaisille.

Löytyivätkö kummit helposti?

– Oli aika selkeää, ketkä tulevat kummeiksi, ei siis tarvinnut kauan miettiä. Kummeiksi tulevat äidin ystävä, isän veli ja äidin sisko.

Mikä hänestä tulee isona?

– Vaikea sanoa, mutta toivomme että hän opiskelee paljon. Pojan tädin mukaan hänestä tulee historioitsija, koska hän on syntynyt Suomen 100-vuotissyntymäpäivänä ja hänen ristiäispäivänään on tasan sata vuotta siitä kun Suomen sisällissota alkoi.

Kuvailkaa esikoisenne luonnetta.

– Poikamme on rauhallinen mutta itsepäisyyttäkin löytyy, niin kuin isältäänkin.

Written by:

Satu Jalo

Ota yhteyttä