Paikallisurheilu

Jousiampuja Keijo Kallunki Italian MM-kisoihin selkein tavoittein

- Taljajousen hinta on noin 1 000 euroa, Keijo Kallunki kertoo. Kelloseppänä työskentelevä Kallunki huoltaa myös muiden jousiampujien nuolia, laakereita ja jänteitä.

Riikka Lamminen

JÄRVENPÄÄ |– Siellä on paralympiapaikkoja jaossa, ja niitä lähdetään hakemaan, toteaa Järvenpään Jousiampujia edustava Keijo Kallunki tyynesti.

– Suomella on tähän mennessä Lontoon paralympialaisiin paikka yhdelle jousiampujalle. Italiasta paikkoja saavat vain mitalistit – joten mitali on Torinossa selkeä tavoite, hän lisää.

Kallunki ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, vaan jo 70-luvun puolivälissä jousiammuntaan tutustuneella miehellä on takanaan kolmet paralympialaiset ja liuta muita arvokisoja – kelpo tuloksin. Kovimmiksi saavutuksikseen Kallunki itse listaa kultamitalit MM-kisoista (2003) ja halli-EM-kisoista (2006). Sunnuntaina lähdetään Torinoon hakemaan lisää täytettä palkintokaappiin.

– Vielä ei jännitä. Treenit ovat menneet hyvin, ja kelikin on ollut täällä samantyyppinen kuin Italiassa, aurinkoinen ja lämmin, Kallunki tuumaa muutama päivä ennen lähtöään.

– Lentojen kanssa tuli vaan vähän hankaluuksia, kun molempiin suuntiin matkattaessa pitää tehdä välilaskut. Toivottavasti tavarat tulevat ajoissa perille, Mäntsälässä majaileva Kallunki toivoo.

Kovin montaa päivää Kallungilla ei olisikaan aikaa matkatavaroitaan odotella, sillä tositoimiin ampujat pääsevät jo tiistaina, jolloin kisarupeama käynnistyy pitkillä matkoilla (70 ja 90 metriä).

Seuraavana päivänä ammutaan lyhyet matkat (30 ja 50 metriä). Näiden perusteella Kallunki ja noin 70 kilpakumppania järjestyvät pudotuskaavioon, jonka mukaan MM-kisat etenevät aina loppuviikon finaaleihin asti.

Lue lisää perjantaina sanomalehti Keski-Uusimaasta!

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat