Paikallisurheilu

Alueen aikuiskiekko vannoo nyt yhteistyön voimaan – historiallinen sopimus allekirjoitettiin Järvenpäässä

Keravan Hockey Boys ry:n Lauri Nieminen (vas.), TuusKiekko ry:n Timo Kokkonen, Jääurheiluseura Haukat ry:n Juha Mäkinen, KJT Hockey ry:n Janne Mellin, Jääurheiluseura Hawks ry:n Matti Ollikainen ja Kellokosken Alku ry:n Kyösti Lehtonen vannovat yhteistyön voimaan.

Heikki Löfman

KESKI-UUSIMAA | Keski-Uudenmaan alueen aikuiskiekkojoukkueet ja junioriorganisaatiot ovat allekirjoittaneet asiakirjan, jossa sovitaan toimintaperiaatteista aikuiskiekon nyt alkavalle yhteistyölle.

Keskiuusmaalaisittain historiallinen, alkuvuoden aikana hiottu toimintaperiaatesopimus allekirjoitettiin tiistaina illalla Järvenpään jäähallilla.

Organisaatioista yhteistyössä mukana ovat Jääurheiluseura Hawks ry, KJT Hockey ry, Jääurheiluseura Haukat ry, Kellokosken Alku ry, TuusKiekko ry ja Keravan Hockey Boys ry, joka on yhdistys KJT Miehet -nimellä 2. divisioonassa viime kaudet pelanneen joukkueen takana.

Vastaavanlaista yhteistyösopimusta viriteltiin Keski-Uusimaan tietojen mukaan viimeksi pari vuotta sitten, mutta silloin neuvotteluja ei saatu maaliin. Nyt saatiin.

Junioripuolella jo nähtyä ja syventynyttä KJT:n ja Haukkojen välistä yhteistyötä on nyt siis tarkoitus muovata aikuiskiekkoon sopivaksi.

Kenties näkyvimpänä välittömänä muutoksena KJT Miehet tulee jatkossa pelaamaan nimellä KJT Haukat.

Joukkue operoi juniori-ikäluokissa C2–A toimivan KJT Haukat ry:n edustusjoukkueena ja pelaa kotipelinsä jatkossakin – ainakin ensi kaudella – Keravalla.

Iso asia nyt alkavassa seurojen välisessä yhteistyössä on seurojen välille solmittava pelaajaliikennesopimus, mikä mahdollistaa pelaajien vapaan liikkumisen yhteistyössä mukana olevien seurojen välillä jääkiekkoliiton määrittelemään siirtotakarajaan – viime kausina 15.2. – saakka.

Pelaajaliikennesopimuksen lisäksi seurat tulevat solmimaan myös erillisen kilpakiekon pelaajaliikennesopimuksen, mikä liittyy tällä hetkellä lähinnä Haukkojen pelaamiseen Suomi-sarjassa.

Yhteistyössä mukana olevilla seuroilla tulee olemaan aikuiskiekkojoukkueet seuraavilla nimillä ja tasoilla: Haukat – Suomi-sarja, KJT Haukat ja KelA – 2. divisioona, Hawks ja TuusKi – 3. divisioona. Lisäksi KelAlla tullee ensi kaudella olemaan joukkueet sekä nelos- että vitosdivisioonassa.

Näin seurojen noin 900 junioripelaajan juniorivuosien putken päässä on tilanne, missä heidän on mahdollista löytää omaa tasoaan ja sen hetken motivaatiotaan vastaava pelipaikka 5. divisioonasta aina Suomi-sarjaan saakka.

KJT Hockey ry:n puheenjohtaja Janne Mellin kertookin, että junioriorganisaatioiden näkökulmasta katsottuna on hienoa, että A-junioreista yli-ikäisiksi kasvaneiden pelaajien on jatkossa helpompi löytää heidän omaan tasoonsa sopiva ja kehittymisen myös juniorivuosien jälkeen mahdollistava pelipaikka läheltä kotiseutujaan.

– Heille rakentuu nyt polku, jonka päässä on kontrolloitua ja ohjattua toimintaa. Yhteistyö mahdollistaa tulevaisuuden – saamme koko alueen pelaajapoolin käyttöön ja sitä kautta myös riittävän kovat joukkueet kaikille sarjatasoille, Mellin sanoo.

Aikuiskiekkojoukkueet siis liitetään seurayhteisöön seurayhteistyösopimuksella sekä tarvittavilla pelaajaliikennesopimuksilla.

KJT Haukat ry:n alaisuudessa tulee toimimaan yksi aikuisten kilpakiekkojoukkue – 2. divisioonan KJT Haukat.

Muut aikuiskiekkojoukkueet toimivat itsenäisesti erillisten yhdistysten alaisuudessa. Näitä yhdistyksiä ovat Jääurheiluseura Hawks ry, TuusKiekko ry ja Kellokosken Alku ry.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat