Paikalliset

Nanna Karalahti avaa Keravan kartanolle Soul Bowl -kahvilan – tarjolla herkkuja, jotka tekevät hyvää myös sielulle

Nanna Karalahti (vas.), Karoliina Koivisto ja Sara Aarnio odottavat innostuneen jännittyneinä sitä, miten aivan uudenlainen kahvila otetaan vastaan.

Mari Mäkinen

KERAVA | Kun Nanna Karalahti hiljattain kuuli, että Keravan kartanolla ei tänä kesänä ole kahvilayrittäjää, näki hän jo mielessään, millainen kahvila sinne sopisi.

– Ystävälläni on useampi terveyskahvila Helsingissä, ja ehdotinkin hänelle, että hän perustaisi sellaisen myös Keravalle, Karalahti kertoo.

Ystävä ei kuitenkaan ehtinyt, mutta ehdotti, että Karalahti ryhtyisi puuhaan itse.

– Ajattelin, että en mitenkään voi. Minulla on töitä vaikka kuinka paljon ja toinen lapsi tulossa.

Ihmiset ovat kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan.

Ajatus jäi kuitenkin vaivaamaan. Kun veli palasi Indonesian matkalta puolisonsa Sara Aarnion kanssa ja Aarnio hehkutti matkan aikana syötyjä ihania smoothie-kulhoja, vinkkasi Karalahti, että mitäs jos niitä saisi pian myös Keravalta. Muuta ei tarvittu. Aarnio innostui niin paljon, että pian naiset olivat yhtiökumppaneita ja täydessä touhussa perustamassa kahvilaa.

Sen jälkeen kaikki on tapahtunut pikavauhdilla.

– Meillä on ollut vain puolitoista viikkoa aikaa pistää putiikki pystyyn. Minulta jännitys on vienyt välillä yöunetkin, Aarnio myöntää nauraen.

Ylihuomenna aukeavassa Soul Bowl -kahvilassa pääpaino on terveellisissä herkuissa. Luomua suositaan, kun sen hankintahinta vain on asiakkaan kannalta järkevä.

– Aamiaisella kello 9–12 voi syödä listatuotteiden ohella esimerkiksi smoothie-kulhon tai tuorepuuron, inkivääri- tai vihershotin ja avocadokräkkereitä, naiset listaavat.

Kello 12–16 kahvila on kiinni ja kello 16:sta iltakahdeksaan tarjolla on koko menu. Se tarkoittaa smoothie-kulhojen ohella muun muassa kulhosalaatteja, erilaisia luomumehuja, jogurtteja, granolaa ja kräkkereitä.

– Meiltä saa erikoiskahveja ja tietenkin myös ihan perinteisiä pullia ja leivonnaisia, kuten vaikkapa mokkapaloja. Ja aukioloja tarkastamme, mikäli kysyntä niin vaatii, Karalahti sanoo.

Viikonloppuisin kahvila on auki kello 10–16.

Omistajat toivovat, että mahdollisimman moni keravalainen löytää paikan ja huomaa, että terveellinen ruoka voi olla oikeasti herkullista.

– Ja tietenkin toivomme, että saamme asiakkaita myös Tuusulasta, Järvenpäästä ja Sipoosta. Eihän tuo ole matka eikä mikään vaikka pyörällä polkaista tänne, Karalahti houkuttelee.

Päävastuu kahvilan päivittäisestä hoidosta on Sara Aarniolla ja Karalahden sisarella Karoliina Koivistolla. Nanna Karalahti on mukana sen, minkä muilta töiltään ehtii, ennen kuin jää äitiyslomalle.

Luotto kahvilan menestykseen on vahva.

– Uskon, että ihmiset ovat yhä enemmän kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan, ja trendi sen suhteen on vain noususuuntainen, Karalahti toteaa.

Keravan kartano

Keravan kartano sijaitsee Keravanjoen rannalla osoitteessa Kivisillantie 12.

Kartanossa toimii kesän ajan kesäkahvila ja kesäteatteri.

Kartanon tiloissa toimiva Vekarateatteri isännöi Keravan kartanon kesäteatteria.

Kahvilan tiloissa on koko kesän KuumArt ry:n taidenäyttely, jossa on esillä yli 70 työtä.

Kartanon pihalla voi kesän ajan seurailla muun muassa kukon, kanojen, lampaiden ja pupujen touhuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mikä on Nanna ja Jere Karalahden rooli uudessa päiväkodissa? – aikovat hyödyntää suhteitaan jopa NHL-pelaajien saamiseksi Keravalle: "Jere tykkää olla lasten kanssa, mutta..."25.2.2018 20.00
Nanna ja Jere Karalahti lähtivät perustamaan päiväkotia Keravalle, kun Jax-pojalle ei löytynyt hoitopaikkaa tutusta talosta – "Kasvisruoka ei tarkoita vain kuivaa parsaa"25.2.2018 19.20
Nanna ja Jere Karalahti perustavat päiväkodin Keravalle – liikuntaa ja luomuruokaa: "Haluamme olla mukana opastamassa lapsia hyvinvoivaan elämään"21.2.2018 13.00
Seiska: Nanna ja Jere Karalahti muuttivat Keravalle5.10.2017 12.07
Anu Pensola viettää eläimineen kesää Keravan kartanolla – Tv-juontajan elämä asettui Etelä-Paippisiin27.5.2018 08.00
Kiertotalousyhteisö Keravan kartanon navetalle – toiminnan suunnittelutilaisuus tiistaina25.3.2018 17.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat