Puheenaihe

Kela eväsi 900 e/kk -tuen useilta lääkekannabiksen käyttäjiltä – "Täysin absurdi tilanne"

Turkulainen Johan Kustonen, 36, käyttää kannabista lääkkeenä.

Janne Koivisto

Lääkekannabista käyttävä Johan Kustonen kritisoi Kelaa siitä, että se ei ole enää viime elokuun jälkeen korvannut lääkekannabista toimeentulotukiasiakkaille.

– Kela teki tästä jonkinlaisen sisäisen linjauksen. Asiasta on vireillä monta valitusta. Monen ihmisen hoitosuunnitelma on keskeytynyt päätöksen takia, Kustonen kertoo.

Kustosen tapauksessa lääkekannabis maksaa 900 euroa kuukaudessa eli 10 800 euroa vuodessa.

– Tilanne tuntuu täysin absurdilta. Välttämättömät lääkkeet tulisi korvata toimeentulotuesta. Eletään kuitenkin länsimaisessa sivistysvaltiossa, Kustonen sanoo.

Turkulainen Kustonen käyttää itse lääkekannabista 3 grammaa päivässä. Tuote on peräisin Alankomaista, ja sitä saa reseptiä vastaan Turun apteekeista.

Lääkekannabista ei polteta perinteiseen tapaan vaan sitä käytetään vaporisaattorilla, joka höyrystää kukinnon sähkövirralla. Se on vähemmän haitallista kuin polttaminen.

Kustonen on myös leiponut keksejä, jotka sisältävät noin gramman verran kannabista. Yksi keksi antaa 12 tuntia kivutonta aikaa.

Kustonen kertoo pystyvänsä elämään normaalia elämää. Lääkekannabis ei estä autoiluakaan. Kustosella on rekisterissä merkintä, joka sallii hänen ajaa autoa lääkekannabiksen vaikutuksen alaisena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Johan, 36, nauttii kannabista puistossa – "Huomasin, että se helpottaa oloa"3.6.2018 19.49
Kannabista myyvä Valtteri, 28, hämmästelee työttömien kohtelua – HS: ”Köyhät usutetaan toisiaan vastaan”13.11.2017 08.53
Mäntässä kannabisöljyä kokkaillut mieskaksikko aiheutti räjähdyksen – kerrostalo evakuoitiin15.4.2017 11.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat