Viikko

Toimittajalta: Mamma Mia vei jalat alta

Nyt tuli sellainen kulttuurielämys, että on pakko hehkuttaa. Ihan pakko.

Kävin viime viikolla vihdoin katsomassa Mamma Mia -musikaalin Helsingin Messukeskuksessa. Liityin niiden yli 60 miljoonan katsojan joukkoon ympäri maailman, jotka ovat nähneet jo yli 440 kaupungissa esitetyn musikaalin.

Ennakko-odotukset olivat aika korkealla, sillä pari musikaalin suomenkielisen version nähnyttä ystävääni kehui sitä estoitta. Epäilys hiipi silti mieleen. Varmuuden vuoksi ajattelin ennakkoon, että tuskin esitys tekee minuun niin suurta vaikutusta kuin heihin.

Työkaverini sanoi: esityksen laulut nostattavat kylmät väreet ja iho menee kananlihalle. Kyllä. Välillä itkettää. Kyllä. Ja naurattaa niin, ettei tule loppua ja silmistä valuu vesi. Kyllä. Kyllä.

En ole koskaan nauranut niin paljon teatterissa kuin viime lauantaina. Olin tikahtua. Aplodien antaminen ei tuntunut yhtään työläältä. Sen sijaan esitysaika, 2 tuntia 45 minuuttia, tuntui liian lyhyeltä. Kertaakaan ei tarvinnut katsoa kelloa tai vilkuilla tilan kattoa tai valoja.

Henkilökohtaisesti oli ihanaa huomata, että joku ei-henkilökohtainen asia voi liikuttaa vielä niin paljon. En ole koskaan halunnut mennä katsomaan mitään esitystä toista kertaa. Mutta Mamma Miaa voisin katsoa ilta toisensa jälkeen.

Jotakin musikaalin tasosta kertonee sekin, että niin Lontoon West Endissä kuin New Yorkin Broadwayllakin sitä on esitetty vuosia täysille katsomoille. Musikaalin kansainvälinen tuotantoryhmä on varmasti pitänyt tiukasti ohjat käsissään täällä Suomessakin, mutta se ei himmennä yhtään esityksen loistokkuutta. Suomesta löytyy uskomattomia lahjakkuuksia. Heittäytymiskykyä ja -halua. Ronskiutta ja valoisuutta. Aivan mahtavaa!

Satu Jalo

Kirjoittaja on Viikkouutisten tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Keski-Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat