Viikko

Toimittajalta: Saanko lomalleni sadetta vai paistetta?

Loma lähestyy, ja sää saattaa olla muuttumassa viileämmäksi. Tai jotain. Sen verran muuttuvainen on sää ja muuttuvaisia ennusteet, että taidanpa odottaa ja katsoa mitä tulee. Joka tapauksessa siihen on tyytyminen, koska en pysty vaikuttamaan siihen millaista säätä saan lomalleni.

Jos tulee auringonpaistetta, hyvä. Sitäkin toivon kohtuullisesti, ja vettä väliin. Luonto ja viljelmät kaipaavat sadetta.

Jos tulee vaikka tuulta ja tuiskua, saan ehkä ansioni mukaan, ainakin työkavereiden mielestä. Olen heitä kiusoitellut ennustamalla, että vielä ne räntäsateet tulevat. Jos eivät heti, niin vähän myöhemmin.

Miten lomani vietän, ei oikeasti ole ihan säästä riippuvaista. Perheen karvaturri tarvitsee päivittäisen liikunta-annoksensa, vaikka ulkona olisi millainen koiranilma. Sisällä ollessani yritän lukea kirjoja, eikä siihenkään asiaan sää vaikuta. Vesille pääsen, jos on yhtä aikaa kiva melontakeli sekä vapaa hetki. Puutarhatöistä onnistun luistamaan, jos sataa.

Kaksi viimeksi mainittua ovat ne kesäpuuhat, joihin sää eniten vaikuttaa. Niin, ja puutarhakeinussa istumiseen myös. Kolealla säällä keinuttelu jää väliin.

Suunnitelmia on toki muistakin puuhista, mutta lomasuunnitelmat on tehty muutettaviksi, jos siltä tuntuu. Voi olla, että menemme kesäpaikan lähellä olevaan venesatamaan paatteja ihailemaan, tai sitten emme. Siellä on aika kiva kahvila, joten kyllä-äänet taitavat tässä vaalissa voittaa.

Kesäloman parhaisiin puoliin kuuluu minusta se, että joka päivää ei tarvitse ennakkoon aikatauluttaa. Muutama perushomma maalla on suunniteltu tänä kesänä hoidettavaksi, mutta työleiriä ei ole odotettavissa. Koiraleiri kylläkin, mutta se onkin vapaaehtoista ja siksi kivaa.

JAN PIPPINGSKÖLD

Kirjoittaja on Viikkouutisten tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat