Paikalliset

Järvenpää piti lukion lehtorin kohupotkut voimassa – "oikeudessa tavataan"

Järvenpään lukion yhteiskuntaopin lehtorin virasta irtisanottu Sami Tamminen aikoo valittaa potkuistaan hallinto-oikeuteen.

Sauvo Jylhä

JÄRVENPÄÄ | Järvenpään kaupunginhallitus hylkäsi maanantaina Me Too -kohun keskiöön keväällä joutuneen lukion lehtorin Sami Tammisen oikaisuvaatimuksen, joka koski hänen irtisanomistaan.

Tamminen irtisanottiin "vakaviin virkasuhteeseen liittyneiden laiminlyöntien ja rikkomusten" takia toukokuussa.

Potkujen taustalla olivat epäasiallinen käytös ja luvattomat poissaolot.

Tamminen kiistää irtisanomisperusteet.

Hän aikoo valittaa potkuistaan Helsingin hallinto-oikeuteen. Hän vaatii muun muassa, että viranomainen kuulee oppilaita ja opettajia, joiden kertomuksiin irtisanomispäätös perustui.

Lukion rehtori Marja-Liisa Lehtiniemi ja koulutusjohtaja Jari Lausvaaran haastattelivat 16 henkilöä, joiden lausuntojen perusteella Tammisen katsottiin syyllistyneen muun muassa seksuaaliseen häirintään. Kulunvalvonnan avulla kerättiin tietoja hänen luvattomista poissaoloistaan.

Aiemmat varoitukset eivät liittyneet seksuaaliseen ahdisteluun.

Työnantaja otti huomioon myös Tammisen aiemmin saamat varoitukset, jotka koskivat luvattomia poissaoloja ja epäasiallista kielenkäyttöä opiskelijoita ja kollegoja kohtaan.

Erosi valtuustoryhmästä, jatkaa politiikassa.

Jokelassa asuva Tamminen toimii Tuusulan kuntapolitiikassa kunnanhallituksessa ja -valtuustossa. Hänet valittiin kokoomuksen ehdokkaana. Hän on toistaiseksi eronnut kokoomuksen valtuustoryhmästä, mutta jatkaa poliittisissa tehtävissään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sami Tamminen vetäytyy kokoomuksen valtuustoryhmästä27.5.2018 19.15
Sylitanssi oli vain pisara meressä, kun työnantaja sai Tammisesta tarpeekseen – lukio-opiskelijat keräävät adressia potkut saaneen opettajansa puolesta 22.5.2018 20.35
STT: Järvenpään lukion opettaja irtisanottiin seksuaalisen häirinnän vuoksi19.5.2018 19.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat