Vaalikoneemme on nyt avattu!

Viikko

Casa Toscanan keittiön kokit saavat ammentaa luovuuttaan menupankkiin

Kokki Patrik Friman, vuoromestari Christian Taucher ja keittiöpäällikkö Alexandros Stamatiou vastaavat Casa Toscanan keittiön toiminnasta.

Satu Jalo

Casa Toscana sijaitsee Järvenpään Scandic-hotellin yhteydessä, kaupungin ytimessä, mutta kuitenkin vähän piilossa. Liki 80 prosenttia ravintolan asiakkaista asuu hotellissa.

– Ravintolan sisäänkäynti saa uuden ilmeen juhannuksen jälkeen, jotta asiakkaat löytäisivät meidät vielä paremmin, ravintolan keittiöpäällikkö Alexandros Stamatiou kertoo.

Hänen lisäkseen ravintolan keittiössä häärii pääosin kaksi herraa: vuoromestari Christian Taucher ja kokki Patrik Friman. 21-vuotiaat keittiöammattilaiset pitävät huolen ravintolan illallisasiakkaista. Työpaikalla tutustuneen kaksikon yhteistyö sujuu ja he ovat myös hyviä ystävyksiä.

Keittiöpäällikkö Stamatiou pitää huolen hotellin aamupalasta ja kokousvieraista. Niiden lisäksi hän huolehtii ravintolan tilauksista ja paperitöistä.

– Työnjako toimii hyvin. Nämä nuoremmat miehet ovat innokkaita ja valmiita kokeilemaan uusia juttuja.

Casa Toscana oli italialaistyylinen ravintola hotellin ollessa vielä Rivoli. Nykyään italialaisuus näkyy enää nimessä ja sisustuksessa. Ja joskus myös ruokalistalla, joka vaihtuu kolme kertaa vuodessa.

– Ruokalistat suunnittelemme itse, mutta meillä on Scandicissa koko ketjun oma menupankki, josta valitsemme annokset ruokalistallemme.

Vaikka Casa Toscana on ison hotelliketjun ravintola, voi sen menupankkiin kuka tahansa Scandicin ravintolatyöntekijä suunnitella oman annoksensa.

– Suunnittelemme ruokalistat menupankista löytyvien eri teemojen resepteistä. Annosten raaka-aineet on määritelty, mutta se miten annos laitetaan esille, päätetään itse.

Ravintolan salista löytyy reilut sata asiakaspaikkaa ja lisäksi käytettävissä on 12 hengen kabinetti, johon isot pöytäseurueet ohjataan usein automaattisesti. Ravintolassa voi järjestää myös juhlia.

Asiakaskunta on monenkirjava, ravintolassa käy myös duunareita syömässä, vaikka lounasta Casa Toscanassa ei tarjoillakaan.

Kokkien lisäksi ravintolassa työskentelee kolme vakituista tarjoilijaa. Ehtiessään kokit vievät annoksen pöytään ja käyvät myös kyselemässä, miten ruoka on maistunut.

– Otamme mielellämme palautetta vastaan ja myös reagoimme siihen. Viime listalla ei esimerkiksi ollut lohta muualla kuin alkuruokana. Asiakkaat toivoivat sitä ja uudelta listalta se löytyy, Taucher kertoo.

Ravintolan uusi à la carte -lista otettiin käyttöön viime viikolla. Lokakuun loppuun saakka voimassa olevalta listalta löytyy myös muun muassa siikaa ja kampasimpukoita. Sekä suosittu karitsanniska-pääruoka, joka oli ensimmäistä kertaa viime vuoden pikkujoululistalla.

– Karitsanniska on valmistettu toscanalaisittain. Annoksessa on ylikypsäksi haudutettua karitsanniskaa, gruyère-perunapyreetä, paahdettuja juureksia ja puolukkakastiketta, Taucher kertoo.

Casa Toscanasta toimitetaan annoksia myös samassa rakennuksessa olevaan My way -baariin.

– Sieltä saa kahta suunnittelemaamme toast-leipää, mutta myös frittikorin, joka toimitetaan sinne keittiöstämme ravintolan aukioloaikoina.

Casa Toscana

Osoite: Asema-aukio, Järvenpää.

Aamiainen: ma–pe 6.30–9.30, la 6.30–10.30, su 8–11.

Illallinen: ma–to 18–22 pe–la 18–23, su suljettu.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat