Vaalikoneemme on nyt avattu!

Viikko

Toimittajalta: Talkootyöläinen on kesällä kysyttyä seuraa

”Kesä, eikä mitään tekemistä.” Näin laulaa Maija Vilkkumaa. Ajatus on ihana. Miksi silti kesäloma usein menee, jos nyt ei ihan minuuttipeliksi, niin päivien palapeliksi kuitenkin?

Sanovat, että talkooperinne on kuollut. Ei siltä näytä. Kun on kätevä ja pätevä, niin avunpyyntöjä riittää. Eräs nimeltä mainitsematon lähipiirini mieshenkilö on erittäin haluttua seuraa kesälomallaan.

Aloitetaan helpoimmasta päästä. 135 kilometrin päässä odottaa orapihlaja-aidan leikkuu. Siitä viisi kilometriä itään olisi työmaa, jolla pitäisi kaataa sähköjohtojen vierestä isoja mäntyjä. Ja pilkkoa ne polttopuiksi liiteriin.

65 kilometrin päässä pitäisi uusia saunan katto. Välineet odottavat jo kohteessa ja homma on hyvin suunniteltu. Melkeinpä siis puoliksi tehty.

480 kilometrin päässä olisi tarvetta mökin ulkomaalaukselle. Siitä 15 kilometriä pohjoiseen ja kohteessa odotetaan kaveria saunan terassin tekoon.

530 kilometrin päähän saisi mennä asentamaan uudet keittiönkaapit. Kyseisessä kohteessa olisi muutenkin pientä puuhaa talonmiehelle. Voi olla, että sinne saakka mies ei tänä kesänä kuitenkaan enää ehdi, sillä kotonakin olisi pari vähän isompaa hommaa, jotka ajateltiin hoitaa kesälomalla pois. Sitten kun on aikaa.

Olisi tuo mies kysyttyä seuraa perheensä parissakin. Olisi kiva ehtiä huvipuistoon ja parille pienille kaupunkikierrokselle. Uimaankin voisi mennä joku kaunis päivä ihan ajan kanssa.

Kesällä pitää myös ladat akkuja pitkään syksyyn. Onneksi tuo kysytty talkoolainen usein rentoutuu töitä tehdessään, eikä osaa olla pitkiä aikoja tekemättä mitään. Meille laiskemmille voi olla juhlaa, kun loman jälkeen pääsee taas hoitamaan asioita yksi kerrallaan arjen rytmittämässä tahdissa.

Satu Jalo

Kirjoittaja on Viikkouutisten tuottaja.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat