Vaalikoneemme on nyt avattu!

Viikko

Tuusula-viikko juhlii 375-vuotiasta

TAPAHTUMAT Kunta tarjoaa synttärikahvit.

Torielämääkin koetaan Tuusula-viikolla.

Kari Kohvakka

Tuusula-päivän ympärille rakentuva tapahtumakokonaisuus Tuusula-viikko tarjoilee paljon monipuolista ohjelmaa eri puolilla kuntaa. Tänä vuonna Tuusula täyttää 375 vuotta ja sitä juhlistetaan Tuusula-viikon tapahtumissa. Tuusula-viikon alkaa lauantaina 14.7. ja jatkuu sunnuntaihin 22.7. saakka.

Kunta tarjoaa 375-vuotissynttärikahvit Klaavolantien kyläjuhlassa 15.7, Jokelan Antiikkimarkkinoilla 21.7. ja Kellokosken Piknik-konsertissa 22.7. Näissä tapahtumissa voi myös osallistua yhteiseen syntymäpäivätoivotukseen. Tuusulan kulttuuripalvelut pitää tapahtumissa onnittelukorttipistettä, jossa saa käydä kirjoittamassa onnitteluja ja toivotuksia yhteiseen jättikorttiin. Samalla pääsee myös äänestämään minkälainen syntymäpäiväteos Tuusulalle onnittelusanojen pohjalta tehdään; tanssia, laulua, kuvataidetta vai runoutta. Näissä tapahtumissa on myös paikalla yhteisöbussi, jossa pääsee osallistumaan Tuusulan uuden brändin luomiseen.

Tuusula-viikolla kunnan historiaan voi tutustua monin tavoin. Kauppaneuvos Paul Chmelewski oli Jokelan suurmies, jonka aikana Jokelan tiilitehdas kasvoi ja vaurastui. Lauantaina 14.7. kävelykierroksella tutustutaan Chmelewskin puistoon Nukarintien ja Puistotien risteyksessä ja tiilitehtaan alueeseen. Torstaina 19.7. pääsee tutustumaan Jokelan historiaan syvemmin teollisuushistoriakävelyllä. Pääpaino on Laatikkotehtaan, Vanutehtaan ja Fennia-pesulan historiassa. Kellokosken Ruukin värikkääseen historiaan ja rakennusperintöön pääsee tutustumaan perjantaina 20.7. ruukkihistoriakävelyllä. Lauantaina 21.7. Tuusulan Työläiskotimuseolla on esillä erilaisia työnäytöksiä ja seppä pajassaan.

Posetiivifestarit ja torielämää Tuusula-viikolla

Tiistaista 17.7. torstaihin 19.7. Tuusulan valtaa Kansainväliset Posetiivifestivaalit. Tarjolla on katusoittajia, ulkoilmakonsertteja, kirkkokonsertti, jotakin lapsille ja posetiivisia klubi-iltoja ravintoloissa. Esityksiin ei ole pääsymaksuja, kuten posetiivareiden kulttuuriin kuuluu.

Hyrylän torillakin tapahtuu viikon aikana. Torstaina 19.7. Hyrylän tori täyttyy käsintekijöiden markkinoista. Myynnissä on uniikkeja, käsintehtyjä tuotteita: koreja, koruja, keramiikkaa, neuleita, betonitöitä, räsymattoja, vaatteita ja paljon muuta. Lauantaina 21.7. torilla vietetään Perinneleikki-päivää, jolloin on mahdollisuus leikkiä yhdessä vanhoja suomalaisia perinneleikkejä.

Lisätietoja tapahtumista ja Tuusula-viikkojen koko ohjelma löytyy Tuusulan kunnan nettisivuilta www.tuusula.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat