Viikko

Tuusulasssa tartuttiin toimeen: Portaat saatiin taas kuntoon talkoovoimin

Talkoot Kuntalaiset pääsevät taas tähystelemään lintuja pitkospuita pitkin.

Heikki Simola (vas.) ja Rauno Turkki ovat olleet jo kahteen otteeseen talkoovoimin laittamassa kuntoon Tuusulanjärven eteläpäässä sijaitsevia portaita ja pitkospuita. Polku johtaa lintutorniin.

Sanna Sarenius

Joukko aktiivisia kuntalaisia yhdisti voimansa ja kunnosti pikavauhdilla Tuusulanjärven eteläpäässä sijaitsevat portaat ja pitkospuut, jotka johtavat useiden metrien korkeuteen kohoavaan lintujen tähystelypaikkaan. Osittain samalla porukalla kunnostettiin samoja portaita jo kolme vuotta sitten.

– Porrasaskelmia oli lahonnut ja hajonnut. Silloin otin yhteyttä kuntaan ja alkoi kunnostajan etsintä, josta ei valmista tullut, aktiivinen kotiseutuharrastaja Heikki Simola kertoo.

Simola pyysi naapurinsa Rauno Turkin talkoisiin, jonka jälkeen he omin käsin ja rakennustarpein korjasivat portaat ja pätkän pitkospuita.

Viime keväänä portaat olivat kunnostuksesta huolimatta hajonneet lopullisesti, jonka vuoksi kunta laittoi kulkuesteet portaisiin ja siivosi hajonneet portaat pois. Koska suunnitteilla on lähempänä järveä kulkeva esteetön uusi kulkureitti lintutornille, Tuusulan kunta ei enää ollut aikeissa kunnostaa portaita lainkaan.

Tuusulalainen kuntavaikuttaja Jussi Salonen luki hiljattain Keski-Uusimaasta, että Meidän Festivaaliin heinäkuun lopulla kuuluu Keski-Uusimaan 100-vuotisjuhlapyöräily, jonka reitti oli suunniteltuTuusulanjärven eteläpään lintutornin kautta Rantatielle ja Lottamuseolle.

– Salonen huomasi, että eihän se edes onnistu, kun portaat ovat rikki. Hän soitti minulle viime viikolla, saataisiinko talkoot pystyyn portaiden kuntoon laittamiseksi, Simola kertoo.

Simola alkoi välittömästi kerätä kasaan tavaraa ja talkooväkeä.

– Minä olen äärimmäisen kotiseuturakas ihminen. Kaikki sen hyväksi tehtävä toiminta on arvojeni mukaista, Simola perustelee.

Rauno Turkki Hyrylän seudun omakotiyhdistyksestä lähti tälläkin kertaa mukaan.

– Ympäristön tulee olla siisti. Silloin siellä on mukava asua, mies sanoo.

Meidän festivaalin pyöräilytapahtumaa edeltävänä torstaina puolisen tusinaa talkoolaista kokoontui kello yhdeksältä aamulla Koskensillan parkkiaikalle. Tuusulan kunta maksoi tarvikkeet, ja hiki ja uurastus lähes 30 asteen helteessä tuli talkoolaisilta.

– Olin varautunut, että parina päivänä tehdään hommia, mutta kaikki sujui kuin Strömsössä ja samana päivänä iltapäivään mennessä portaat ja pitkospuut olivat kunnossa, Simola kertoo.

Idean isä Jussi Salonen näkee, että kunnossa olevista portaista on nyt monenlaista iloa.

– Kuntalaiset pääsevät taas lintutornille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat