Viikko

Toimittajalta: Häntä pystyyn, kur-nau!

Lomalta palattua tekee aina mieli kertoa muillekin, missä sitä onkaan oltu. Niinpä kerron minäkin eräistä lomareissuista. Olen usein lomaillut saaristossa. Minun kielenkäytössäni saaristo tarkoittaa Ahvenanmaata.

Kolmen viime vuosikymmenen aikana olen käynyt siellä perheen kanssa ja yksinkin lähes joka vuosi, joinakin vuosina useita kertoja. Tutuiksi ovat tulleet pääsaarten ja Maarianhaminan lisäksi pikkukunnat ja pikkusaaret.

Yhdellä pikkusaarella vierailin niin usein, että paikallisen mökkikylän henkilökunta tunsi yhden mökeistään nimellä Jans stuga. Siellä oli aina kiva käydä, ja kahvilan seinälle päätyi neljä kuvaa valokuvanäyttelystäni, jonka aineiston kartutin noiden saaristoretkien aikana.

Samassa saaressa olen saunonut ohikulkumatkalla olleen ruotsalaisen kanssa. Hän oli soutamassa Tukholmasta Turkuun, mutta syysmyrsky pakotti pitämään parin päivän tauon. Majoitus löytyi mökkikylästä, jossa oli mukavasti tilaa. Meitä oli siellä kaksi.

Viime reissulla sattui hassu kohtaaminen paikallisen asukkaan kanssa.

Minulla oli aikaa saaristoretkeillä vain yhden viikonlopun verran. Varasin pikkumökin pääsaarilta ja kävin Maarianhaminassa katsastamassa merimuseon näyttelyn. Merikorttelissa ihmettelin mikä kaikki oli viime käynnin jälkeen muuttunut.

Kameran kanssa kierrellessäni huomasin kävelytiellä loikoilevan kissan. Istuin penkille odottelemaan valon muuttumista kuvaushankkeilleni sopivaksi. Merelle katselun keskeytti vieno naukaisu. Äskeinen kissa tassutteli kohti. Katsekontaktin saatuaan se ryhdistäytyi, nosti häntänsä kohti taivasta ja lausahti kuuluvasti: kur-nau! Kurnaun jälkeen häntä laskeutui hitaasti tavalliseen asentoonsa ja katten jatkoi tassutteluaan. Kohtelias tervehdys turistille.

JAN PIPPINGSKÖLD

Kirjoittaja on Viikkouutisten tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat