Paikalliset

Urheiluliike kauppasi huippujalkapalloa superedullisesti – nostikin hinnan lähes 10-kertaiseksi tilauksen jälkeen – "Tietysti vähän harmittaa"

Kuvituskuva. Kuvan pallo ei liity tapaukseen.

Lauri Nurmi

Keski-Uusimaa  |  Järvenpääläinen jalkapallon päävalmentaja Tom Turnbull-Smith kuuli torstaina toiselta valmentajalta, että XXL-urheilukaupan verkkokaupassa kaupattiin huippujalkapalloja 6,90 euron kappalehintaan. Turnbull-Smith päätti tilata 15 palloa omalle joukkueelleen ja 5 palloa kaverilleen.

Mies valmentaa Keski-Uusimaan pallokerhon PKKU:n miesten kakkosjoukkuetta.

– Panin varmuuden vuoksi 20 palloa tilaukseen, jotta niitä voidaan sitten muidenkin junnujengien kanssa hyödyntää, Turnbull-Smith kertoo.

– Ajattelin, että tässä olisi hyvä investointi pariksi vuodeksi eteenpäin, kun on niin uskomattoman hyvä hinta. Tein tilauksen samalla minuutilla ja tilausvahvistus meni läpi.

Kyseessä oli Turnbull-Smithin mukaan Niken Ordem V -pallo – virallinen pelipallo, jolla pelataan Englannin valioliigassa.

– Sen hinta pyörii yleensä yli satasessa, mutta ajattelin, että XXL:ssä on varastojen tyhjennysmyynti uusien mallien alta. Yleensä menneen kauden mallit myydään halvalla, hän sanoo.

– Vinkkasin asiasta myös kahdelle kaverille sekä kahdelle joukkueelle ja ainakin kuusi henkilöä heistä tilasi myös palloja, Turnbull-Smith kertoo.

Hänen mukaansa molemmissa joukkueissa on 20 pelaajaa, joten Turnbull-Smith oli vinkannut asiasta 42 henkilölle.

Turnbull-Smith ei osaa sanoa, kuinka kauan tuote oli ollut myynnissä kyseisellä hinnalla. Hän arvelee, että hänen ystävänsä oli tehnyt tilauksen jo torstai-aamuna.

– Tein tilauksen puoli neljän aikaan päivällä ja tuote näkyi saman hintaisena vielä kello 19. Myöhemmin, kun treenit loppuivat ja katsoin, niin se oli poistunut verkkokaupasta, Turnbull-Smith kertoo.

Perjantaiaamuna yhdeksän ja kymmenen välillä hän sai sähköpostiinsa viestin, jossa kerrottiin, että hänen tilauksensa oli peruttu hinnoitteluvirheen vuoksi. Hinnan olisi pitänyt olla 69,90 euroa.

Niille, jotka olivat haksahtaneet virheelliseen hintaan, tarjottiin palloa 59,90 kappalehinnalla.

– XXL:llä oli pari viikkoa sitten samat pallot tarjouksessa 40 euron kappalehintaan. Olisin kuvitellut, että niitä olisi nyt voinut saada vähintään siihen hintaan. Siinä tapauksessa olisin voinut ehkä ostaa kolme jalkapalloa, hän sanoo.

Kuudenkympin hinnalla Turnbull-Smith ei aio ostaa palloja.

– 20 pallon hinnaksi tulisi silloin 1 200 euroa ja se on jo turhan kallista.

Verkkokauppa ei ollut veloittanut ostosta Turnbull-Smithin tililtä, sillä mies oli valinnut maksutavaksi laskun. Osa hänen tutuistaan, jotka myös tilasivat palloja, olivat ehtineet maksaa tuotteen. He joutuvat Turnbull-Smithin mukaan odottamaan rahojaan takaisin yhdestä kahteen viikkoa.

Turnbull-Smith myöntää, että hänelle nousi jo alussa epäilys myös hinnoitteluvirheestä.

– Tietysti vähän harmittaa, etten saanut palloja, mutta olin alusta asti tietoinen, että todennäköisesti kyseessä on hinnoitteluvirhe. Tiesin pallon normaalin hintaluokan, joten en lähde valittamaan asiasta.

Nuorimmat Turnbull-Smithin joukkueessa pelaavat ovat vuonna 2 000 syntyneitä.

– Heti kun olin tehnyt tilauksen, mainostin, että nyt saadaan hyvät pallot, Turnbull-Smith päättää.

Keski-Uusimaa-lehti ei tavoittanut XXL-urheiluliikkeestä ketään kommentoimaan tapausta perjantai-iltapäivään mennessä.

Kaupan verkkosivuilla kuitenkin sanotaan, että XXL varaa itselleen oikeuden olla toimittamatta tuotetta, jos hinta on ilmoitettu virheellisesti ilmaisuerehdyksen vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vedätys ale-hinnoilla vie neljä firmaa oikeuteen – "Eivät toteuttaneet lupauksiaan"7.12.2017 13.45
XXL-kokoinen Sanna, 39, uskaltaa olla ylpeä – "Kukaan ei ole koskaan haukkunut ulkonäköäni"25.6.2016 16.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat