Paikalliset

Aloitteleva artisti Järvenpäästä teki Tauskin kanssa yhteistyössä uuden version Sinä vain -hitistä ­­– kuuntele biisi linkistä

Miska Timonen on mielissään yhteistyöstä Tauski Peltosen kanssa. Hän toivoo, että Sinä vain -kappaleen uusi versio saisi yli kaksi miljoonaa kuuntelukertaa. Biisille on luvassa myöhemmin ehkä musiikkivideo.

Satu Jalo

Vuosi sitten järvenpääläistynyt Miska Timonen seuraa näinä päivinä erityisen innokkaasti Spotifyn kuuntelulukuja. Ja on innoissaan, sillä kolmisen viikkoa sitten Tauski Peltosen kanssa yhteistyössä julkaistua Sinä vain 2018 -biisiä on kuunneltu jo liki 60 000 kertaa.

Kaksikon versiossa Miska räppää ja Tauski laulaa kertosäkeen.

Yhteistyö sai alkunsa, kun pari tutustui pari vuotta sitten oululaisessa yökerhossa yhteisen tuttavan kautta. Samainen tuttava usutti myöhemmin kaksikkoa yhteistyöhön, ja se sopi molemmille hyvin. Sinä vain -kappaleen uusimman version esittäjinä Spotifyssä on Aksim Nenomit eli Miska ja Tauski.

Biisin julkaisemisen jälkeen eräs Aksim-niminen artisti pahoitti mielensä Miskan väärinpäin käännetystä nimestä, ja siksi Miska ei enää aio käyttää Aksim-nimeä.

– Haluan kunnioittaa kyseistä henkilöä ja tästä eteenpäin esiinnyn pelkkänä Miskana.

Aluksi Miskan ja Tauskin piti tehdä kokonaan uusi yhteinen kappale, mutta lopulta he päätyivät Tauskin 90-luvulla julkaistun Sinä vain -kappaleen uuteen versioon.

– Olen aina pitänyt biisistä ja se on kulkenut elämässäni mukana. Siitä yhdistyvät ilo ja suru, ja biisiä esitetään niin häissä kuin hautajaisissakin, 24-vuotias järvenpääläislaulaja sanoo.

Kappaleen esittäjät ovat itse tyytyväisiä tuottaja Iiro Greenin sorvaamaan lopputulokseen. Kaksikon yhteistyö johti siihen, että Miska oli mukana Tauskin Lapin-kiertueella heinäkuussa. Hän pääsi esittämään Tauski Mosquito Tourilla kaksikon yhteistä kappaletta, ja esiintymään muutenkin legendan kanssa 14 keikalla.

– Sallainen rock -festarit oli siistein paikka. Keikoilla esitettiin aina myös Sinä vain -kappaleen alkuperäinen versio ja sen lauloimme puoliksi.

Kiertueen vapaa-aikana kaksikon seurue vieraili myös Norjan ja Ruotsin puolella.

– Tauski on täysin erilainen tyyppi, mitä olen hänestä mediasta lukenut. Tauskin kohdalla riittää huutelijoita, mutta minusta hän on mukava ihminen ja fiksu kaveri. Yhteistyö synkkasi ja meillä on jutut samaa tasoa.

Miska tykkää sekä räpistä että iskelmämusiikista, ja haluaisi esittää kumpaakin.

– On hyvä, että osaan räpätä ja laulaa. Monipuolisuudesta ei ole haittaa.

Tangokin miellyttää Miskaa.

– Ei sillä ole väliä, mitä genreä musiikki edustaa, jos se kuulostaa hyvältä.

Suosikikseen Miska nimeää Taikukuu-yhtyeen ja sen entisen solistin, Janne Raappanan, sekä nykyisen solistin, Juha Metsäperän.

Viime vuonna SM-karaoken miesten sarjan voittanut Miska ei suunnittele enää osallistuvansa laulukisoihin, vaan hän keskittyy oman musiikin tekemiseen.

Toistaiseksi hän ei ole säveltänyt eikä sanoittanut mitään, mutta haaveissa on, että tulevaisuudessa sekin olisi mahdollista kun taidot kasvavat.

– Nyt pitäisi saada ulos muutama oma biisi. Yhdellä biisillä ei vielä keikkoja tehdä.

Järvenpäähän helsinkiläissyntyinen muusikonalku on kotiutunut hyvin.

– Olen löytänyt täältä paljon uusia kavereita. Ei ole mitään syytä muuttaa muualle.

 

Tässä näyte Sinä vain 2018 -kappaleesta ja linkki kokonaiseen versioon Spotifyssa:

Miska Timonen

24-vuotias, asuu Järvenpään keskustassa.

Voitti viime vuonna SM-karaokekilpailun miesten sarjan.

Työskentelee järvenpääläisessä yökerho Fridassa karaokeisäntänä.

Instagram: @miskavirallinen, Snapchat: miskatimonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

SM-karaoken voitto tuplana Järvenpäähän – Katja Felin ja Miska Timonen haluavat musiikkitaivaan tähdiksi15.9.2017 14.17

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat