Paikalliset

Järvenpää hoitaa koirankakat roska-astioihin tarrojen avulla

- Huvilakadulla ei ole yhtään roskista. Vien koirani kakat kotiroskikseen taskussa, Kirsi Manninen kertoo.

Sauvo Jylhä

Keski-Uusimaa | Jokainen roska-astian omistaja voi nyt vaikuttaa koirankakkojen keruuseen Järvenpäässä. Kaupunki alkaa tänään jakaa koirankakkaroskis-tarroja ilmaiseksi kaupunkilaisille. Niitä voivat kiinteistönomistajat hakea kaupungin teknisestä virastosta Seutulantieltä.

Jos roskiksessa on tarra, se tarkoittaa, että siihen voi pudottaa lemmikkinsä muoviin pakatun jätöksen. Tuusulassa on jaettu jo tuhansia koirankakkatarroja, joista suurin osa koristaa kiinteistöjen roska-astioita. Jotkut ovat kuitenkin päätyneet paremmille paikoille, koska tarra on niin kaunis.

Jos koirankakat eivät silti päädy roskiksiin, syynä voivat olla oikeastaan enää koiranomistajan korvien väli tai liian harvat roska-astiat.

– Huvilakadulla ei ole yhtään roska-astiaa ja saan kävellä Mannilantielle asti, ennen kuin ensimmäinen tulee vastaan, Aino-koiraansa ulkoiluttava Kirsi Manninen kertoo.

— Kaupungilla on paljon roska-astioita, joita hoidamme. Silti vaikka kadut miinoitettaisiin roska-astioilla, kakkapusseja ei varmaan kertyisi yhtään enempää. Ne laittavat roskikseen, jotka ovat vastuullisia, ranskanbulldoggia ulkoiluttava viherpäällikkö Aija Schukov sanoo.

Lue lisää tiistain Keski-Uusimaasta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat