Viikko

60-vuotiaalla on vauhti päällä: Järvenpään Taideseuralla on tulossa sekä juhlanäyttely että vuosinäyttely.

Uuden Taidetalon avajaisissa esiteltiin tukkirumpu, jonka on veistänyt Suva DeepDas. Taidetalon saaminen käyttöön avasi seuralle uusia mahdollisuuksia.

Jukka_Partanen

Järvenpään Taideseura elää vauhdikkaita aikoja. Seuran 60-vuotisjuhlavuoden merkkitapaus oli Uuden Taidetalon saaminen käyttöön. Isommat ja toimivammat tilat hyvällä paikalla Myllytiellä antavat seuran aktiivien mukaan paljon uusia mahdollisuuksia.

Muutto uuteen tehtiin näkyväksi taidekulkueella, joka kuljetti esillä olleen näyttelyn teokset vanhasta talosta uuteen. Samalla päättyi yksi kausi: vanhassa talossa ehdittiin toimia yli 40 vuotta.

– Seuralla on nyt vahva draivi päällä, hehkuttavat hallituksen jäsenet Eija Sandberg ja Tuula Siltasari.

Uudessa Taidetalossa on hyvät näyttelytilat. Parhaillaan siellä on Senni Tuomen näyttely Mielikuvia. Se on esillä syyskuun loppuun asti.

Tämän vuoden isoihin tapahtumiin kuuluu juhlanäyttely. Sen avajaiset ovat ensi viikon lauantaina 29.9. Siihen voi tutustua 27.1.2019 asti. Näyttelypaikkana on Järvenpään Taidemuseo.

– Näyttely on läpileikkaus siihen, mitä Taideseura tänä päivänä tekee. Siihen tulee myös historiallinen osuus.

– Näyttelyä on suunnitellut työryhmä, jonka puheenjohtaja on Jukka Kinanen.

– Töitä juhlanäyttelyyn tuodaan parhaillaan sisään, Tuula Siltasari kertoo.

Taideseura on julkaissut myös juhlakirjan. Huhtikuussa ilmestyneen teoksen kansien väliin mahtuu seuran historiaa ja nykypäivää sekä taiteilijaesittelyt noin sadalta taiteilijalta. toiminta vanhalla talolla saa myös sijansa.

Seura on tuonut taidetta järvenpääläisten ulottuville muun muassa Justin odotustiloihin ripustetulla näyttelyllään. Just-näyttely jouduttiin keskeyttämään, kun talossa sattui kaksi vesivahinkoa.

– Toinen niistä oli niin massiivinen, että kaikki taulut jouduttiin ottamaan pois seiniltä, Eija Sandberg kertoo.

– Kolmannessa kerroksessa on grafiikkanäyttely syys–lokakuun ajan. Ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa ei nyt voi pitää näyttelyitä, Tuula Siltasari kertoo tilanteesta.

Järvenpään Taideseura

Harrastajien ja ammattitaiteilijoiden yhteinen seura, jonka tavoitteena on kuvataiteen eri alojen tunnetuksi tekeminen, näyttelytoiminta ja kuvataiteen harrastuksen edistäminen.

Jäsenyyttä voivat hakea taiteen harrastajat ja ammattilaiset. Yhdistyksen kokelasjäseneksi pääsee jokainen taiteenharrastaja, jonka yhdistyksen hallitus hyväksyy hakemuksen ja näytetöiden perusteella. Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä kuvataiteilija, joka on osallistunut kolmeen jurytettyyn näyttelyyn. Suoraan varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä Suomen taiteilijaseuran tai Ornamon jäsen.

Perustettu vuonna 1958.

Seuran uudet toimitilat sijaitsevat osoitteessa Myllytie 13 A, Järvenpää. Taidetalossa on näyttely-, kokous- ja työskentelytiloja.

Verkossa: jarvenpaantaideseura.fi.

Järvenpään Taideseuran jäsengalleria on seuran jäsenten näyteikkuna netissä omien teosten esittelyyn: galleria.jarvenpaantaideseura.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat