Viikko

Toimittajalta: Ihminen on sitä mitä hän syö

Olinpa kerran illallisella. Takana koko päivä tekemistä, jonka päätteeksi syötäisiin hyvin. Niin luulin.

Tarjolla oli kalaa asiaan kuuluvine lisäkkeineen. Selkeitä perusmakuja, valmistettu raaka-aineiden omaa luonnetta kunnioittaen. Ruokajuomakin oli valittu isolle porukalle valmiiksi, ettei tilausten kanssa kulu aikaa. Vaan eipä maistunut kaikille.

Tätä? No olihan tää trendikästä viime vuonna... Ei näin!

Saman reaktion kuulin toisessa tilanteessa. Kuuminta hottia 70-luvulla, raikas tuulahdus menneisyydestä, ja sitä rataa. Kommentit koskivat ihan kelpo ruokaa molemmissa tapauksissa.

Ensimmäisessä tilanteessa tunsin myötähäpeää, en kuitenkaan keittiön väen trendittömyyden vuoksi. Pakkoko oli kailottaa suureen ääneen, että ateriamme maksaja, joka istui samassa pöydässä, oli niin epäonnistunut valinnassaan. Tilannut ruokaa, joka oli sou laast siison. Tai ainakin valinnut paikan, jossa on molskahdettu trendin aallonharjalta.

Liikaa en antanut möläyttäjän ruokarauhaani häiritä, sillä ruoka oli hyvää. Eikä yhtään pahentunutta, vaikka trendikkäintä ennen -päivämäärä oli ohitettu.

Toinen kommentointi 70-lukuineen vain kummastutti, mutta ei minua koskettanut kuin kuulijana.

Eikäpä siinä mitään, kyllä trendikkäitä herkkuja syödä saa, Olen niin itsekin tehnyt ja joistakin ruokalajeista tykännyt, toisista vähemmän. Olen jopa itse kokkaillut niin ihme ruokaa, että urakka alkoi reseptin suomentamisella. Ilmeisesti käänsin oikein, koska ruoka onnistui. Eräs kokeilu onnistui huonommin, koska kaikkia siihen kuuluvia mausteita ei mistään saanut.

Mietinkin vain sitä, milloin ruokalajista tulee tuulahdus menneisyydestä. Entä ihmisestä, joka sitä silti syö?

JAN PIPPINGSKÖLD

Kirjoittaja on Viikkouutisten tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat