Paikalliset

Lidlin logistiikkatyömaalla häikkää työehtosopimusten noudattamisessa – 7 yritystä saartoon

Kuvituskuva.

Arkistokuva

JÄRVENPÄÄ | Sähköliiton hallitus on julistanut hakusaartoon seitsemän Lidl Suomi Ky Järvenpään logistiikkakeskuksen työmaalla työskentelevää yritystä.

Nykyiset ja tulevat sähköistysalaa koskeva työt ovat hakusaarrossa seuraavissa yrityksissä: Baltica Andrzej Murawaski, Boctok Oy, EU Solutions Oy, Global Exentri OÜ, IMV-Electric OÜ, Onni Pro Oy ja R. Landsmann Oy.

Saartojen syynä on se, että kyseisten yritysten on todettu rikkovan yleissitovan sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen määräyksiä.

Sähköalojen ammattiliiton työehtoasiantuntija Jaakko Aho kertoo, että liiton edustajat ovat käyneet työmaalla ja havainneet, että ongelmia on.

Ahon mukaan räikeimpiä tapauksia ei ole pystytty liitossa vahvistamaan, mutta epäilys on että yritykset maksavat palkkaa useita euroja minimituntipalkan alle. Yritykset eivät ole vastanneet selvityspyyntöihin.

Lidlin työmaalla on noin 40–50 työmiestä tekemässä sähkötöitä. Ahon arvio on, että 90 prosenttia heistä on ulkomaalaisia ja isolla osalla ei ole ammattitutkintoa.

Lidlistä ei tavoitettu ketään kommentoimaan asiaa.

Lidlin kolmas jakelukeskus nousee Järvenpäähän Boogien yritysalueelle, Lahdentien varteen.

Sen arvioitu valmistuminen on syksyllä 2018 ja täydessä toiminnassa jakelukeskus on kevään 2019 aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lidl rekrytoi nyt satoja uusia työntekijöitä – jättikiertue alkaa tänään, tällaista työtä on tarjolla10.9.2018 11.37
Lidlille lisää varastotilaa Boogien alueelle –  myös laajennusosan varasto toimii perinteiseen tapaan "lihasvoimalla"5.9.2018 15.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat