Viikko

Viikkouutisten nimi muuttuu Keski-Uusimaa Viikoksi

Viikkari ilmestyy ensi keskiviikosta 10.10. alkaen hieman erinimisenä kuin aiemmin. Lehden sisällöt pysyvät ennallaan.

Keski-Uusimaa Viikkouutisten nimi ja logo muuttuvat ensi viikolla. Seuraava eli keskiviikkona 10. lokakuuta ilmestyvä numero on nimeltään Keski-Uusimaa Viikko.

Nimenmuutos ei vaikuta Viikkarina lukijoiden keskuudessa tunnetun lehden sisältöihin, vaan pyrkii pikemminkin korostamaan lehden viikkolehtimäistä luonnetta.

– Viikkari on perinteisesti ollut vahvasti alueen tuleviin tapahtumiin nojaava lehti. Esimerkiksi Viikkarin laajat yhdistys- ja tapahtumapalstat ovat lukijoiden keskuudessa hyvin suosittuja. Lukijat arvostavat linjaa, eikä siihen ole tulossa muutoksia. Päinvastoin nimenmuutos muistuttaa siitä, että lehti katsoo eteenpäin tulevia päiviä eikä uutisoi menneitä tapahtumia, sanoo päätoimittaja Joonas Romppanen.

– Viikkari on omanlaisensa keskiuusmaalainen vapaa-ajan vyöhyke. Nostamme jatkossakin esiin paikallisia vapaa-ajanviettotapoja, viihdettä, ruokaa sekä asumista ja hyvinvointia.

Uusi nimi kertoo myös entistä selvemmin työnjaosta tilattavan paikallislehti Keski-Uusimaan kanssa. Molempia lehtiä julkaisee Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluva Etelä-Suomen Media Oy ja niillä on yhteinen päätoimittaja.

– Viikkouutisilla on komea, yli 40-vuotias historia, mutta varsinaisia uutisiahan lehdessä ei enää tällä vuosituhannella ole juurikaan ollut, Romppanen muistuttaa.

Sanomalehti Keski-Uusimaa verkkopalveluineen on puolestaan se uutisalusta, joka pitää lukijan ajan tasalla siitä, mitä alueella tapahtuu ja miksi.

– Kerromme Keski-Uusimaassa tärkeistä päätöksistä ja niiden synnystä sekä käymme julkista keskustelua koko levikkialueen hyvinvointiin ja kilpailukykyyn liittyvistä teemoista.

– Uutislehti kertoo vaikkapa sen, miten lähikoulun homeongelma ratkaistaan tai mikä liike on tulossa kauppakeskuksen tyhjään tilaan, Romppanen kuvailee.

Keski-Uusimaa Viikon tehtävänä on puolestaan täydentää uutislehteä tarjoamalla viihdettä ja kiinnostavaa tietoa vapaa-aikaan; iltoihin ja viikonloppuun.

Viikkarin jutut julkaistaan jatkossakin verkossa Keski-Uusimaan sivuilla, jossa ne ovat Keski-Uusimaan paikallisista uutisista poiketen maksutta luettavissa osoitteessa www.keski-uusimaa.fi/viikko

Keski-Uusimaa Viikon näköislehti on myös vanhaan tapaan verkossa kaikkien luettavissa ilmestymispäivänään heti puolestayöstä alkaen. Näköislehden arkisto ulottuu taaksepäin lokakuuhun 2009 saakka.

Keski-Uusimaa tavoittaa tuoreen Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT S17/K18) mukaan säännöllisesti 64 000 lukijaa. Luvussa ovat mukana niin paperisen lehden kuin sähköisten palvelujen käyttäjät.

Keski-Uusimaa Viikkouutiset eli tuleva Keski-Uusimaa Viikko tavoittaa 37 000 lukijaa. Lehtien paperisilla versioilla on molemmilla 32 000 lukijaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat