Paikalliset

Brother Christmasia epäillään törkeästä kirjanpitorikoksesta – esitutkinta jatkuu vielä ainakin pari kuukautta

Ari Koposen vetämän Brother Christmas ry:n talousrikosepäilyjen esitutkinta jatkuu näillä näkymin ensi vuoden puolelle.

TUUSULA | Tuusulalaisen Ari Koposen vetämän Brother Christmas ry:n toimiin kohdistuvia talousrikosepäilyjä tutkitaan törkeänä kirjanpitorikoksena ja rahankeräysrikoksina.

– Esitutkintayhteistyössä on kohdennettu esitutkinta suoritettavaksi törkeään kirjanpitorikos- ja rahankeräysrikos -nimikkeisiin, kertoo tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Hans Pirttilä.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti huhtikuussa, että Koposen vetämän yhdistyksen toimintaan liittyviä talousrikosepäilyjä aletaan tutkia nimikkeillä epäilty kavallus, kirjanpitorikos ja rahankeräysrikos.

Esitutkinta jatkuu vielä arviolta ainakin kaksi kuukautta. Pirttilä vakuuttaa, että se pyritään samaan valmiiksi mahdollisimman pian.

– Esitutkinnan lopullinen valmistusaika on riippuvainen asianosaisten loppulausunnoista ja niistä aiheutuneista toimenpiteistä, hän toteaa.

Rikoslaissa sanotaan, että törkeä kirjanpitorikos voi pitää sisällään liiketapahtumien kirjaamisen tai tilinpäätöksen laatimisen laiminlyömisen kokonaan tai olennaisilta osiltaan. Törkeänä rikoksena pidetään myös sitä, että kirjanpidossa olevien väärien tai harhaanjohtavien tietojen määrä on huomattavan suuri, ne koskevat suuria summia tai ne perustuvat sisällöltään vääriin tositteisiin. Epäily törkeästä kirjanpitorikoksesta syntyy myös, jos kirjanpito hävitetään tai kätketään kokonaan tai olennaisilta osiltaan, tai sitä vahingoitetaan olennaisilta osiltaan.

Rikoksentekijä voidaan tuomita vankeuteen enintään neljäksi vuodeksi, jos kirjanpitorikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

EDIT: Juttua korjattu 8.11.2018 klo 12.56: Otsikosta ja jutusta on korjattu virheellinen tieto siitä, että rikosepäily olisi esitutkinnan aikana muuttunut törkeäksi kirjanpitorikokseksi.

Jutusta tehdyn oikaisun näet tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Brother Christmas tekee paluun: Auttaa nyt 10-vuotiasta Santraa – "Viime aikoina on ollut pientä heräämistä"3.6.2018 20.39
Brother Christmasin tilintarkastaja: "Rahaa ei ole valunut lähipiirille, ei syytä epäilyksiin"12.4.2018 12.05
Poliisi aloittaa tutkinnan Brother Christmasin rahankeräyksestä – epäilyinä kavallus, kirjanpitorikos ja rahankeräysrikos11.4.2018 15.39
Brother Christmas käynnisti yhdistyksen tilien erityistarkastuksen – "Kiistän painokkaasti, että raha-asioissa olisi laittomuuksia"4.3.2018 11.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat