Viikko

Luomupuuroa ei päätynyt nenään, vaan sitä nautittiin hyvään tarkoitukseen

NENÄPÄIVÄ. Yhdistysverkosto järjesti päivän aamiasstartin.

Keijo ja Emmi, 6. sukupolven järvenpääläiset olivat ensimmäistä kertaa Nenäpäivän aamiaisella. Emmin vaarin vaari on käynyt Sahan koulua.

Mia Ruotsalainen

Iloinen puheensorina kaikui vanhan puutalon täydeltä kun Järvenpäässä nautittiin Nenäpäivän aamiaista. Aamiais-etkot järjestettiin Yhdistysverkoston toimesta jo seitsemättä kertaa ja koko tuotto ohjattiin hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna Nenäpäivä auttaa maailman lapsia useassa eri hankkeessa ja yhteensä 17 maassa.

Aamiaista syömässä oli konkareita, jotka ovat käyneet jokaisella Järvenpään Nenäpäiväaamiaisella ja odottavat jo ensi vuotta.

– Todella mielelläni aloitan aamun hyvän asian puolesta, hymyilee Eemeli Peltonen, Järvenpään kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Peltonen oli aamiaisella ensimmäisten kävijöiden joukossa.

Sahan koulun ovesta tuli tänäkin vuonna myös uusia kävijöitä. Isä Keijo ja tytär Emmi olivat huomanneet Nenäpäivän mainoksen ja päättäneet tulla yhteiselle aamiaiselle.

– Emmin vaarin vaari on käynyt tätä Sahan koulua, kertoi Keijo.

Kiireetön tunnelma ja ystävien lämpö houkuttivat monet viihtymään pitkään, vaihtamaan kuulumisia ja kertomaan muistojaan. Pari herrasmiestä muisteli kahvinjuonnin lomassa sitä, millaista oli samoissa tiloissa käydä koulua silloin aikanaan, muutama kymmenen vuotta sitten. Silloisen opettajattaren asunto toimii nyt Yhdistysverkoston toimistotilana ja keittiönä.

Nenäpäivä

Nenäpäivän juuret ovat Iso-Britanniassa, jossa ensimmäistä Nenäpäivää eli Red Nose Day vietettiin jo vuonna 1988. Red Nose Day syntyi, kun käsikirjoittaja-ohjaaja Richard Curtis havahtui Etiopian nälänhätään. Kohdattuaan lasten hädän Curtis kokosi viihde- ja koomikkokollegansa yhteen ja aloitti sittemmin kansanliikkeeksi muodostuneen hyväntekeväisyyskampanjan, jossa viihteen voimalla autetaan kaikkein heikommassa asemassa olevia.

Suomeen Nenäpäivä tuotiin Briteistä 2007. Suomen lisäksi kampanjaa järjestetään Comic Reliefin lisenssillä myös mm. Belgiassa ja Yhdysvalloissa.

Vuonna 2017 Nenäpäivä järjestettiin myös Kiinassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat