Viikko

Musiikkia suurella intohimolla – Kolme Sanaa -yhtyeen treeneissä saattavat ovet paukkua ja peltorit lennellä

Julius Niskala (vas.), Francesco Harju, Frank La Serna Kanevets ja Otso Saano haluavat tähdiksi poprockin taivaalle.

Mari Mäkinen

Jos palava intohimo, kova työ ja ääretön itseluottamus olisivat tae menestyksestä, keikkuisi Kolme Sanaa -yhtye jo tähtenä Suomen musiikkitaivaalla. Nelihenkinen yhtye on soittanut yhdessä kaksi vuotta, ja tavoite on asetettu korkealle. Niin korkealle kuin se suomalaista musiikkia soittamalla vain on mahdollista.

– Tulevaisuudessa soitamme kaikilla Suomen suurimmilla festareilla ja teemme stadion-keikan, yhtyeen perustaja ja kitaristi Otso Saano ennustaa.

Poprockia soittava yhtye hautautuu monta kertaa viikossa Hakkilassa bänditilana toimivan kontin uumeniin. Siellä hiotaan soundeja ja tehdään uusia kappaleita.

– Soitamme poprockia modernilla twistillä. Mukana on elektronisia soundeja. Tällaista musiikkia ei tietääksemme tee mikään muu bändi Suomessa, yhtyeen jäsenet vakuuttavat.

Päivisin eletään tavallista arkea. Saano lukee Helsingin Yliopistossa kasvatustieteitä, laulaja Julius Niskala paiskii töitä huonekaluliikkeessä myymäläpäällikkönä, rumpali Francesco Harju opiskelee liiketaloutta Haaga-Heliassa ja basisti Frank La Serna Kanevets haaveilee ohjaajan ammatista taksia ajaessaan.

Musiikkimaut eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Kun Saanolla metal core on kuuntelun ehdoton ykkösgenre, on Niskala vannoutunut suomipopin ja -rockin ystävä. La Serna Kanevets puolestaan kuuntelee groovia, funkia ja poppia ja Harju intoutuu 70-luvun instrumentaalimusiikista. Yhtye ei koe, että erilaiset musiikkimaut olisivat este yhteisen musiikin tekemiselle. Päinvastoin, jokainen voi ujuttaa mukaan ripauksen omia mieltymyksiään, minkä yhtye kokee olevan yksi vahvuuksistaan.

Saanolla on päävastuu kappaleiden sävellyksistä ja sanoituksista. Sovituksia tehdään yhdessä.

– Meillä kaikilla on vahvat näkemykset, joten välillä ovet paukkuvat ja peltorit lentelevät. Sitä kestää aina vain hetken. Luotamme toisiimme ja toistemme tietotaitoon. Kukaan meistä ei ota hiukan äänekkäimmistäkään mielipiteen ilmaisuista itseensä, Harju sanoo.

Ravintolakeikkoja on takana jo useampia. Mieleenpainuvin esiintyminen oli tänä vuonna Rockfestin virallisilla jatkoilla.

– Se tuli vain muutaman tunnin varoajalla, mutta onneksi olimme harjoitelleet niin paljon, että se meni ihan nappiin. Saimme, kuten yleensäkin, yleisön hyvin mukaan ja paljon palautetta muun muassa energisyydestä, Niskala kertoo.

Yhtyeen viimeisin single Ei Tänään ylsi Spotifyssä viraalilistan sijalle 11. Viime viikolla julkistettiin ensimmäinen EP. Sitä on työstetty muun muassa Ultra Brasta tutun Arto Talmen sekä vantaalaisen EDM-artisti Samlightin kanssa. Nimikkobiisi Valot Välkkyy ja siihen Frank La Serna Kanevetsin ohjaama video tiivistävät tiukkaan pakettiin nelikon elämänasenteet.

– Hyvä fiilis ja rento meininki. Eletään ja nautitaan tästä hetkestä eikä mietitä liikaa huomista, Saano kuvailee.

– Mutta samaan aikaan tehdään paljon töitä, eikä vain istuta odottamassa, La Serna Kanevets jatkaa.

Kolme Sanaa

Perustettu vuonna 2016.

Julius Niskala asuu Tuusulassa, Frank La Serna Kanevetsin, Francesco Harjun ja Otso Saanon kodit löytyvät Vantaalta.

Yhtye harjoittelee Vantaan Hakkilassa.

Soittaa modernia poprockia, jossa on vaikutteita elektronisesta musiikista ja trapista.

Julkaissut aiemmin singlet Ei tänään, Aamulla ja Tuu vielä kotiin.

Viime viikolla julkaistu EP sisältää neljä uutta kappaletta: Valot välkkyy, Näitä Teitä, Mä Haluun ja Täs Ja Nyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt se on varmaa: Kiss tulee Suomeen Def Leppardin kanssa – Rockfestissa kivikova tarjonta12.11.2018 09.20
Rock Me -baari lähes tuplaa tilansa Keravan keskustassa – uusiin katutason tiloihin tulossa lounasruokaa ja sporttibaari31.10.2018 09.00
Perttu Häkkisen kuolinilmoituksen teksti on sitaatti suomalaisesta rockklassikosta – "Tietenkin parasta, mitä lauluntekijä voi kuvitella"17.8.2018 11.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Keski-Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat