Viikko

Kurkelan koululla tunnetaan yrittäjän elämä

KOULU Ysit kirjoittivat hienoja tekstejä Uudenmaan Yrittäjien kilpailuun.

Kurkelan koulun ysiluokkalaiset Vilma Niemi, Vivi Vestama, Juho Heikkilä ja Aino Koskimäki saivat Keravan yrittäjien palkinnot yriittäjyysaiheisessa kirjoituskilpailussa.

Jan Pippingsköld

Keravan Kurkelan koulun ysiluokkalaiset osallistuivat syksyllä Uudenmaan Yrittäjien järjestämään kirjoituskilpailuun. Tekstit käsittelivät yrittäjänä toimimista ja menestymisen edellytyksiä. Keravalaiset kirjoittivat niin hyvin, että paikallinen yrittäjäyhdistys halusi palkita neljä taitavaa kirjoittajaa omasta kaupungista, vaikka varsinaisen kilpailun kärkisijat menivätkin lähikuntiin. Uudenmaan parhaat tekstit kirjoitettiin Nurmijärvellä, Porvoossa ja Sipoossa.

Yrittäjäyhdistys palkitsi Kurkelan ysien kirjoituksista parhaana Juho Heikkilän tekstin, jota kiitettiin loogisesti eteneväksi, monipuolisesti yrittäjyyttä tarkastelevaksi sekä rakenteeltaan kiinnostavaksi. Kirjoittaja vei tarinaa eteenpäin sitaateilla eri ajattelijoilta, mistä lukijat pitivät.

Kolme muuta palkittua olivat Aino Koskimäki,Vivi Vestama ja Vilma Niemi. Heidän kirjoituksiaan ei asetettu keskenään paremmuusjärjestykseen.

– Ajankohtainen yritys, positiivinen ja innostunut tunnelma, Minna Skog yrittäjäyhdistyksestä luonnehti Koskimäen tekstiä palkintojenjakotilaisuudessa.

– Hyvä kuvaus perheyrityksestä, joita Suomessa on paljon, hän totesiVivi Vestaman kirjoituksesta.

Vilma Niemen kirjoituksessa oli mielenkiintoinen yritysidea, jonka kasvua pienestä isoksi kuvattiin hyvin.

Minna Skogin kanssa palkintoja oli koululla jakamassa Santeri Suomela Keravan Yrittäjistä. Yhdistyksen edustajat lupasivat jatkaa yhteistyötä koulun kanssa; ainakin yritysvierailuja on jo mietteissä.

– On hienoa, että yrittäjät antavat aikaansa tällaiseen yhteistyöhön. Yrittäjyys on todella tärkeä teema, ja varmasti isolle osalle oppilaista yrittäjyys on tulevaisuuden uravalinta. Moni heistä työllistää itsensä yrittäjänä, historian ja yhteiskuntaopin lehtori Anne Arojärvi sanoo.

Nuoret kirjoittajat olivat perehtyneet aiheeseen yrittäjien pitämällä alustustunnilla sekä hankkineet lisätietoa muualta. Kaikki palkitut pitävät yrittäjyyttä yhtenä mahdollisuutena opiskelujen jälkeen, vaikka eivät vielä olekaan suunnitelmiaan lyöneet lukkoon.

– En ole vielä ehtinyt pohtia sitä, mutta kyllä yrittäjyys voi olla vaihtoehto. Jos tulee hyvä idea, ja sen arvioi kannattavaksi, niin sitten, Juho Heikkilä pohdiskeli. Samaan suuntaan kulkivat muidenkin ajatukset.

Rehtori Juha Ruutilan mukaan yrittäjyys näkyy koulussa opetussuunnitelmasta lähtien. Kysymys on myös asenteesta.

– Otetaan omistajuutta omasta tekemisestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Keski-Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat