Puheenaihe

Yle: Suomessa rekkaa ajava Sergei saa 450 e/kk – viranomaiset hampaattomia riistopalkkauksen kitkemisessä  

Ulkomaalaisten rekkakuskien surkea palkkaus on saanut Suomen viranomaiset ymmälleen sen suhteen, miten palkkatilanteeseen voisi puuttua. Kuva ei liity tapaukseen. – 

Juha Salonen / Arkisto

Maantieliikenteessä raskaita lasteja kuljettavat ulkomaiset rekkakuskit ovat pahasti alipalkattuja, kertoo Yle. Etenkin Itä-Euroopasta tulevat kuljettajat saavat kaikkien minimipalkkarajojen alla olevaa palkkaa.

Esimerkiksi puolalaiset tai bulgarialaiset kuljettajat saattavat saada vain 450 euroa kuukaudessa, kun taas suomalaisten kuljettajien palkka on moninkertainen.

Suomen viranomaiset ovat ymmällään sen suhteen, pitäisikö tilanteeseen puuttua. He myöntävät, että laillisesta kabotaasista eli siitä, että ulkomainen kuljettaja ajaa Suomessa kolme ajoa viikossa, pitäisi maksaa suomalaista palkkaa. 

Työehtoja valvovilla aluehallintoviranomaisilla ei ole kuitenkaan valtuuksia pysäyttää rekkoja tien päällä ja tarkistaa palkkakuitteja.

Silloin tällöin Uudenmaan Avi ja Tulli järjestävät satamissa yhteisiä iskuja. Jos kuljetus on laiton, se keskeytetään. Kuorma puretaan ja kuljettaja poistetaan maasta. Siihen seuraamukset sitten jäävätkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yritys maksoi alle 3 euron tuntipalkkaa – Rakennusliitto: "Nyt saavutettiin alipalkkaennätys"17.11.2018 09.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat