Viikko

Kuuset ja kinkkurasvat kiertävät hyötykäyttöön

JÄTE Jos kinkun rasvaa ei vielä ole hävitetty, tässä on yksi konsti sen käsittelyyn.

Kiertokapula neuvoo viemään joulukuusen keräyspaikalle kokonaisena ja pakkaamatttomana. Sisällä kuljettaessa kannattaa toki käyttää pussia, jos ei halua imuroida neulasia joka paikasta.

Juha Perämäki

Kinkun paistorasvoja ei saa kaataa viemäriin. Rasvat voi esimerkiksi pieneen kanisteriin pakattuna laittaa seka- tai kuivajätteeseen. Kinkun luu kuuluu sekajäteastiaan ison kokonsa takia.

Kinkun paistorasvan voi toimittaa myös keräyspisteisiin, joista se toimitetaan polttoaineen raaka-aineeksi. Kinkkurasva kaadetaan pestyyn maitotölkkiin hyytymään ja viedään keräyspisteeseen viimeistään 7.1.

Ohjeet kinkkurasvan pakkaamiseen ja lähimmän keräyspisteen löydät osoitteesta www.kinkkutemppu.fi

Järvenpäässä ja Keravalla on kolme keräyspistettä molemmissa. Järvenpäässä ne ovat K-Citymarketin junaradan puoleisella parkkialueella, K-Supermarket Pajalan Kaskitien puoleinen parkkialueella sekä K-Supermarket Peltolan ulkoparkkialueella.

Keravalla keräyspisteet ovat Citymarketin parkkihallissa, sisäänkäynnin vieressä, K-Market Kalevantorin parkkipaikalla jätekeskuksen vieressä ja Neste Alikeravantien huoltoaseman terassin vieressä.

Kiertokapula järjestää joulun jälkeen asiakkailleen maksuttoman joulukuusikeräyksen alueilla, joiden jätehuollon se hoitaa. Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa joulukuusen voi jättää kokonaisena ja pakkaamattomana oman roska-astian viereen, josta se kerätään ilmaiseksi tammi-helmikuun aikana normaalin jäteastiatyhjennyksen yhteydessä. Taloyhtiöillä voi olla omia käytäntöjä, jotka pitää ottaa huomioon.

Asukkaat voivat myös toimittaa kuusen maksutta Kiertokapulan jätteidenkäsittelyalueille tammikuussa. Kuusia ei saa laittaa seka- tai biojäteastioihin.

Lahjapaperit ja kukkien käärepaperit sisältävät paljon painoväriä ja kuuluvat tästä syystä seka- tai kuivajätteeseen, mutta esimerkiksi sanomalehtikääreet ilman teippauksia voi laittaa paperinkeräykseen. Muovipakkaukset voi viedä Rinki-ekopisteisiin.

Muoviset hautakynttilät voi laittaa sekajäteastiaan. Alumiiniset tuikunkuoret ja lyhdyt kuuluvat metallinkeräykseen.

Uudenvuoden tinat sisältävät lyijyä ja ovat vaarallista jätettä. Tinat voi kierrättää käyttämällä seuraavana vuonna uudestaan tai korvaamalla tinan sokerilla. Jos et käytä tinaa uudelleen, vie tinat vaarallisten jätteiden keräyspisteisiin jätteidenkäsittelyalueelle.

Räjäytetyt ilotulitteet kuuluvat sekajätteisiin. Räjäyttämättömille ilotulitteille on myyjien järjestettävä uudenvuoden jälkeen viikon ajaksi palautuspiste, johon ilotulitteet voi palauttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Keski-Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat